MHP'DE YEMİN TÖRENİ DEPREMİ

MHP'DE YEMİN TÖRENİ DEPREMİ

Erdoğan'ın yemin töreninde gözden kaçan önemli ayrıntı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "tam kadro olarak Erdoğan'ın yemin törenine katılacağız." açıklaması yapmıştı. Ancak herşey Bahçeli'nin kontrolünde gibi görünmüyor. Haberlere yansıyan fotoğraflarda TBMM'de Erdoğan'ın yemin törenine MHP'li milletvekillerinin katılma firesi verdiği gözlendi.

MİLLETVEKİLİ FİRESİ

MHP'de tek deprem CHP'nin aksine yemin törenine katılmayan vekillerin eksiği değildi. Bazı Milletvekilleri, ayağa kalkmayarak Bahçeli'nin dayatmasına tepki verdi. MHP tabanında da TBMM gurubunun tepkilerine neden olan nedenler her geçen gün artıyor. Sosyal medya guruplarında MHP tabanı AKP'ye destek anlamına gelen ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin dayatması sonucu ortaya çıkan tablodan büyük bir rahatsızlık duyuyor. MHP öteden beri "Genel Başkan Ne Derse O olur" geleneğinden yavaş yavaş çıkıyor gibi.

AYAĞA KALKMADILAR

Erdoğan'ın Meclis'te düzenlenen yemin töreni esnasında ayağa kalkıp alkışlayan MHP'li vekillerinse sayıca az olduğu gözlendi.

Parti içindeki kaynaklardan edinilen bilgiye göre; "Ben böyle bir suçun ortağı olamam" diyen bazı MHP'li vekiller törene katılmadı.

MHP içerisinde benzeri bir tavrı sergileyense MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay oldu.

MHP'li vekil Akçay, Erdoğan'ın yemini esnasında ayağa kalkmayan tek isimdi.

MHP'nin her gün Erdoğan'ı ve politikalarını eleştiren tavrıyla yemin töreni sırasında sergilenen ayakta alkışlama tavrıysa uzun tartışmalara gebe görünüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı