MHP'DE BAŞKANLIK KARŞITI FLAŞ GELİŞME

MHP'DE BAŞKANLIK KARŞITI FLAŞ GELİŞME

“Böyle bir anayasaya kim onay verirse bu ülkeyi, bu ülkeyi kuranları, Türk milletini, çocuklarının ve torunlarının geleceğini düşünmüyor ve sevmiyor demektir'

MHP'de başkanlığa destek konusunda muhalif sesler giderek yükseliyor. Dün ortaya çıkan Genel Başkan Yardımcısı Atilla kaya'nın istifa söylentisinin ardından bu günde muhalif vekillerden Yusuf Hallaçoğlu çok sert bir açıklamada bulundu.

KARŞI ÇIKANLAR ÇOĞALIYOR

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu önümüzdeki pazartesi günü Genel Kurul'da görüşülecek Anayasa değişikliğiyle ilgili olarak, “Böyle bir anayasaya kim onay verirse bu ülkeyi, bu ülkeyi kuranları, Türk milletini, çocuklarının ve torunlarının geleceğini düşünmüyor ve sevmiyor demektir' dedi.

BAHÇELİ OYUNU AÇIKLADI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, anayasa teklifine Genel Kurulda evet oyu vereceğini açıklarken, MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu kendi sosyal medya hesabından 9 Ocak'ta görüşülecek Anayasa değişikliğine tepki gösterdi. Kendisine ait sosyal paylaşım sitesi hesabından açıklama yapan Halaçoğlu, şunları yazdı:

BU YETKİLER KİMSEYE VERİLMEMELİ

“Aslında kim olursa olsun bu yetkilerle hiç kimse cumhurbaşkanı yapılmamalı. Zira denetlenmesi de imkansız. Yani bizden cumhurbaşkanı değil, ömürboyu görev yapacak adına ne derseniz deyin, tek adam iktidarı seçtirecekler. Dolayısıyla böyle bir anayasaya kim onay verirse bu ülkeyi, bu ülkeyi kuranları, Türk milletini, çocuklarının ve torunlarının geleceğini düşünmüyor ve sevmiyor demektir. Aksi olsa tek adam iktidarına asla onay vermez ve hayır der."

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İSTİFA ETTİ İDDİASI

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Atila Kaya'nın partili cumhurbaşkanlığını öngören anayasa değişiklik teklifine ‘hayır’ diyeceğini açıklayarak, partideki görevinden istifa ettiği iddia edildi.

YENİÇAĞ DUYURDU

MHP'de muhalif kanadı destekleyen bir yayın çizgisi bulunan ülkücü görüşteki Yeniçağ gazetesinde yer alan haber şöyle:

0ebe603993cee4093a23dde3db6771be.jpeg

"Devlet Bahçeli'nin Meclis'te ve referandumda evet oyu vereceğini açıklaması MHP'de deprem etkisi yarattı. Bahçeli'ye yakınlığıyla bilinen MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya, genel başkan yardımcılığından istifa ederek, Başkanlık sistemine hayır oyu vereceği iddia edildi. Kaya'nın bu kararı sonrasında MHP'de başkanlığa hayır diyen vekil sayısı 7'ye yükseldi."

İlgili Haberler