MHP Liderler Zirvesine Sıcak Bakmıyor

MHP Liderler Zirvesine Sıcak Bakmıyor

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Bu kritik süreçte Sayın Cumhurbaşkanı süratle bir liderler zirvesi gerçekleştirmelidir” çağrısına destek vermedi. Parlamenter demokraside bu olaylarda siyasi sorumlunun hükümet o

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Anayasa Uzlaşma Komisyonu konusundaki sözlerini değerlendirdi.
Başbakan’ı eleştiren Bal, şöyle dedi:

“Sayın Başbakan süre koyamaz. Başbakan olarak süre koyamaz. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı olarak süre koyamaz. AKP’nin Genel Başkanı bu komisyonun başı değildir.

AKP’nin komisyon çalışmalarını tıkadığı bir gerçektir. AKP başkanlık sistemi ile 41 maddede komisyonun önünü tıkamıştır.
Uzlaşma Komisyonundaki çalışmaları engelleyen temel sebeplerden bir tanesidir. Ancak ikinci bir sebep daha vardır ki o da BDP’nin aklı selim insanları makul bir düzeyde düşünme halinde ifade edildiğinde çıldırtacak kadar uç, ucube teklifleri, önerilerdir.Bunlarda etnik bölücülükle ilgilidir. Ülke ve millet bütünlüğünü tahrip eden önerilerdir. Bunların da sayısı 38 maddeden ibarettir.”

Bir basın mensubunun, “CHP’den Cumhurbaşkanı’na liderler zirvesini toplasın çağrısı var, ne diyorsunuz?” sorusuna Bal, şu yanıtı verdi:

“CHP’nin gelişen olaylar içerisinde almış olduğu yolu geriye dönüp baktığımız zaman ‘S’ harfiyle özdeştir. Yani sağa sola yalpalayarak giden bir hali bulunmaktadır. Vermiş olduğu demeçlerle, ortaya çıkmış olan toplumsal soruna karşı koyduğu tavrı bugün artı ertesi gün eksi olarak değerlendirmektedir.

Dolayısıyla bu Taksim’de başlayan ve öfke patlaması olarak ortaya çıkan olaylara ülkenin sosyal çatışmaları içerisine itilmemesi noktasında sorumluluğu bulunan CHP bu sorumluluğunun gereğini yerine getirememekte aksine bazı alanlarda da tahrik edici bir pozisyonu da takınmaktadır.

CHP’nin Sayın Cumhurbaşkanı’nın liderleri toplaması şeklindeki görüşü netice itibarıyla AKP’nin bu olaylar nedeniyle üzerinde bulunan sorumluluğu Cumhurbaşkanının üzerine yıkmak şeklinde de anlaşılabilir oysa bizim sistemimizde parlamenter demokraside bu olaylardan sorumlu siyasi sorumlu hükümettir, Başbakan’dır. Bunu liderler zirvesiyle Cumhurbaşkanıyla da paylaştırabilecek bir görüşü doğru bulmuyoruz.”
“Cumhurbaşkanının böyle bir çağrısı olursa Sayın Bahçeli katılır mı?” sorusuna Bal, “Sayın Cumhurbaşkanından böyle bir liderler zirvesine çağrı olduğu takdirde bunu Sayın Genel Başkanımız takdir edeceklerdir” dedi.