MHP KURULTAYI ABD BASININDA BÖYLE YER ALDI

MHP KURULTAYI ABD BASININDA BÖYLE YER ALDI

MHP Kurultayının AKP'nin ve Erdoğan'ın geleceğini çok etkileyecek olması tüm dünya medyasının yakından takip etmesine neden oluyor.

ABD Yönetiminin yarı resmi haber sitesi olarak bilinen Amerikanın sesi MHP Kurultayını ve yaşananları böyle nakletti. İşte ayrıntılar.


MHP’de genel merkez ile muhalifler arasında yaşanan hukuk savaşı çerçevesinde geçtiğimiz Pazar günü olağanüstü tüzük kurultayı, Ankara Valiliği’nin kararı sonucu polis müdahalesiyle engellenmişti. Kurultay çağrısı yapılması konusunda son olarak ilgili tüm taraflar artık nihai hamle için Yargıtay 18. Hukuk Dairesi’nin vereceği kararı işaret etti. Bu arada muhalif isimler arasında ise “paralel yapı ile işbirliği” iddiasıyla ortak hareket tavrından vazgeçme eğilimi ortaya çıktı. Muhalif adaylardan Koray Aydın, Pazar günü kurultay alanındaki tabloyu sahiplendiği gözlemlenen Meral Akşener’i eleştirerek, “kendisi cemaatçi olduğu anlamına gelmemekle birlikte destek kesindir” diyerek Fethullah Gülen Cemaati ile bağlantılı olduğunu iddia etti. Aydın’ın çıkışıyla birlikte muhalif cephede bölünme ortaya çıkarken, genel merkez cephesi de muhalifleri ihraç talebiyle disipline sevke etme hazırlığında.

Kaynak:Haber Kaynağı