MHP KURULTAY NOTERİNDEN FLAŞ AÇIKLAMA

MHP KURULTAY NOTERİNDEN FLAŞ AÇIKLAMA

MHP'nin yargıtay Kararı ile dün ( Pazar günü) gerçekleştirilen olağanüstü tüzük kurultayının ardından Genel Merkez sessizliğini sürdürürken, kurultay günü delege sayısına yapılan itiraza karşılık noterden açıklama yapıldı.

Ankara 13.Noterliği'nden yapılan açıklamada "MHP Olağanüstü Kurultayı'na 656 delege katıldı." Çağrı heyeti, pazar günü yapılan kurultayda 753 imza toplandığını açıklamıştı. MHP yönetimi ise bu sayının 495'te kaldığını öne sürmüştü.

656 DELEGE İMZA VERDİ

MHP’de muhalif adayların başvurusu üzerine dün yapılan 6. Olağanüstü Kurultay’a katılan delege sayısı Ankara 13. Noterliği yetkilileri tarafından tasnif işlemi yapıldı. Ancak kurultayda alınan tüzük kararlarına bu sayının yetmeyeceği 3'te 2'i çoğunluk gerektiği şeklinde Devlet bahçeli ekibinden itiraz geleceği konuşuluyor.

NOTER DELEGE KARTLARINDAN VE TC KİMLİKLERDEN 656 DELEGEYİ TESPİT ETTİ

Yeniden sayım ve kontrol işlemi sonrası, kurultay salonunda 656 parti üyesinin, kimlik karşılığı imza attığı ve delege kartı aldığı tescillendi.  Kurultay sonrası muhalifler 752, genel merkez ise 495 delegenin kurultaya iştirak ettiğini ileri sürmüştü.

GENEL MERKEZ.DE SON DURUM

Partisinin başkanlık divanında konuşan MHP liderinin kurultayda yapılan tüzük değişiklikleriyle ilgili "alayı geçersiz" değerlendirmesi yaptığı öğrenildi.

CNN TÜRK'ün edindiği bilgilere göre, Bahçeli 19 Haziran kongresinin iptalini gerektirecek çok sayıda hata yapıldığını iddia etti.

KURULTAYDA OLUŞTURULAN "KOMİTE" İÇİN NE DEDİ

Muhaliflerin 10 Temmuz kurultayını yapmak üzere 3 kişilik komite kurmasını ise Bahçeli "komedi" olarak nitelendirdi, "bunun geçerliliği yok ve muhatap alınmayacak" dedi.

bahceli_51.jpg

SEYFETTİN YILMAZ İSTİFASI

Bu arada muhaliflerin 19 Haziran kurultayına katılan MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Meclis İdare Amirliği'nden istifa etti.

Yılmaz "etik olarak gereken buydu. O nedenle istifamı verdim." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı