MHP KARIŞIYOR

MHP KARIŞIYOR

1 Kasım seçimlerinin en yaralı siyasi oluşumu MHP'nin lideri Devlet bahçeliye tabandan gelişen "istifa etmeli" baskısı üzerine sosyal medyada sert tartışmalar yaşanmaya başlandı.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz’un facebook hesabından yaptığı bir paylaşım, MHP’yi karıştırdı. Sözcü'nün haberine göre, Olcay Kılavuz, 1 Kasım gecesi saat 21.00’de Ülkü Ocakları’nın resmi facebook hesabından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin istifasını isteyen muhaliflere “gözdağı” niteliğinde şu mesajı yazdı:

ÇOK SERT BİR USLUP

“Liderimiz, büyüğümüz, şanımız, şerefimiz, namusumuz, onurumuz, Partimizin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’dir. Davamıza ve liderimize, sadakatimiz, samimiyetimiz, bağlılığımız her zamanki gibi en üst düzeyde olacaktır. Bu düstura aykırı hareket edenlerin feriştahına taviz vermeyeceğiz. Tavrımız net ve sert olacaktır”

MHP VE SOSYAL MEDYA KARIŞTI

Kılavuz’un bu paylaşımı ülkücü camiada tansiyonu yükseltti. Facebook’tan mesajı okuyan çok sayıda kişi yorumda bulunarak Kılavuz’a tepki gösterdi.

Kılavuz’un Bahçeli’yi eleştirenlere “posta koyduğunu” öne süren bazı ülkücüler paylaşımın altında, “Bazen istifa ve çekilme en büyük hizmettir. Bahçeli çekilmeli, dinamik, hitabeti iyi bir lider MHP’yi iktidara taşır. AKP ile başa baş yarıştırır. Aksi takdirde hüsrana devam. Meclis’te HDP’nin bile gerisinde olmak bir zillettir. Bunun müsebbibi lider çekilmelidir” diye yorum yazdı.

KARGAŞA YARATMAK

Kılavuz da, yoğun tepkiler üzerine ikinci bir açıklama yaptı. Sözlerinin sanal alemdeki belirli bir “zevat” tarafından çarpıtıldığını savunarak “Samimi hiçbir ülküdaşımız ve dava arkadaşımız bu algı operasyonuna aldanmamalıdır” dedi ve şunları yazdı:

‘’Bırakın Ülkücü olmayı, hayatında bir Ülkücü tanıdığı dahi olmamış soytarılar; kendi kız kardeşinin veya annesinin yanında söylemeye utanacağı ifadeleri Milliyetçi-Ülkücü Hareketin lideri ve kutsallarımız için kullanmışlardır.

MÜSADE EDLMEYECEKTİR

Galiz küfürlerle ve ifadelerle Milliyetçi-Ülkücü harekete ve liderine saldıran, liderimizin poster ve fotoğraflarını yırtıp parçalayacak kadar ileri giden bu zevatın, sergilediği saygısız tavırları karşısında saygı beklemeye hiçbir hakkı yoktur. Ülkücü irade; samimiyet, dava arkadaşlığı ve Ülkücü ahlâk dairesi dışında davranan böyle kişi ve gruplara asla müsaade etmeyecektir.’’

Kaynak:Haber Kaynağı