MHP İL BAŞKANI VE OĞLU İLE İLÇE BAŞKANI ARANIYOR

MHP İL BAŞKANI VE OĞLU İLE İLÇE BAŞKANI ARANIYOR

GAZİANTEP'te, 21'inci dönem MHP milletvekili 52 yaşındaki Ali Özdemir ve kardeşi Mehmet Özdemir silahlı saldırıda yaralandı. Polis, saldırının faili o...

GAZİANTEP'te, 21'inci dönem MHP milletvekili 52 yaşındaki Ali Özdemir ve kardeşi Mehmet Özdemir silahlı saldırıda yaralandı. Polis, saldırının faili oldukları iddiasıyla MHP İl Başkanı Mehmet Doğan ile oğlu Murat Doğan ve MHP Şehitkamil İlçe Başkanı Hüseyin Kurt'u aramaya başladı.

Olay, dün akşam Abdülkadir Aksu Bulvarı'nda meydana geldi. MHP eski milletvekili Ali Özdemir ile Gaziantepspor yönetim kurulu üyesi kardeşi Mehmet Özdemir, tabancalı saldırıda yaralandı. Hastaneye götürülerek ameliyat edilen Özdemir kardeşlerin tedavisine halen devam ediliyor.

Polis, eski milletvekili ile kardeşinin yaralandığı olay ardından kapsamlı soruşturma başlattı. Yapılan araştırmada eski milletvekili Ali Özdemir'in bazı yakın akrabalarının AK Parti'ye katıldığı ve kendisinin de yine AK Parti'ye çalıştığı iddiası üzerine MHP İl Başkanı Mehmet Doğan ile telefonda tartıştığı ifade edildi.

Eski milletvekili ile il başkanı, telefonda birbirine hakarete varan tartışma ardından iddiaya göre buluşmak için sözleşti. Telefondaki tartışma ardından MHP İl Başkanı Mehmet Doğan, Şehitkamil İlçe Başkanı Hüseyin Kurt otomobil ile Abdülkadir Aksu Bulvarı'na gitti. Bu sırada Murat Doğan da telefon trafiği ardından ilçe başkanıyla birlikte hareket eden il başkanı babası Mehmet Doğan'ın peşinden otomobille kendisini takip etti.

"MHP İL BAŞKANININ OĞLU ATEŞ ETTİ" İDDİASI

Buluşmak için verilen adrese giden MHP il ve ilçe başkanı burada kendisini bekleyen eski milletvekili ve kardeşi ile bir araya geldi. İddiaya göre, yol üzerinde konuşan taraflardan MHP il ve ilçe başkanını, Özdemir'in yakını olduğu iddia eden bir grup tartaklamak istedi. Babasına saldırılacağını gören ve habersizce onu takip eden oğlu da otomobilinden inerek tabancasıyla Özdemir kardeşlere ateş açtı. Tabancalı saldırıda Özdemir kardeşler yaralanırken, MHP il başkanı ve oğlu ile ilçe başkanı ise otomobilleriyle bölgeden uzaklaştı.

POLİS 3 KİŞİYİ ARIYOR

Polis, kavganın olduğu bölgede uzun süre inceleme yaptı. Bölgedeki Mobese ve bir markete ait güvenlik kamerası kayıtlarını da incelemeye alan polis, görgü tanıkları ve kamera kayıtlarındaki araştırma sonrası MHP il başkanı Mehmet Doğan ve oğlu Murat Doğan ile MHP Şehitkamil İlçe Başkanı Hüseyin Kurt'un yakalanması için çalışma başlattı.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Polis Özdemir kardeşlerin tedavi gördüğü hastaneler, MHP il ve ilçe binaları ile seçim büroları ile firari olarak aranan şüpheli il ve ilçe başkanının evlerinin çevresinde herhangi bir olumsuzluk olmaması için yoğun güvenlik önlemi aldı.

Eski milletvekili ile kardeşinin MHP il ve ilçe başkanının bulunduğu tartışma sırasında yaralanması olayı MHP camiasında şok etkisi yarattı. MHP'nin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Erzin, olayın öfkeden kaynaklandığını belirterek, "Eski milletvekilimiz ile il başkanımız arasında telefonda tartışma oluyor. Telefondaki tartışma hakaret ve tehdit boyutuna ulaşınca yol üzerinde karşılaşıyorlar. Bu sırada bir anlık öfke ile olay meydana geliyor. Her şey 10-15 saniye içerisinde oluyor. Çok üzücü bir olay" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı