MHP de buna destek vermeli!

MHP de buna destek vermeli!

"Terör örgütünün istismar edebileceği hiçbir konu kalmamıştır"

Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, silahlı yolla Türkiye'ye bir şeyin kabul ettirilemeyeceğini herkesin görmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'de ana dili Kürtçe olanların da bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olduğunu, terör örgütünün istismar edebileceği hiç konunun kalmadığını kaydeden Şahin, "Bizim dönemimizde bu sorunların tamamının çözüldüğünü söyleyebilirim. Artık terör örgütünün istismar edebileceği hiçbir konu kalmamıştır. Yapılacak olan şey silahları bırakmaktır" dedi.

Mehmet Ali Şahin, Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde spor salonunda amatör spor kulüplerine forma dağıtımı törenine katıldı. Sporcularla sohbet ederek formalarını veren Şahin, daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Türkiye'nin terör belasından bir an önce kurtulması gerektiğini ifade eden Şahin, şunları söyledi:

"Görüşmeler yoluyla ülkemizin birliğini ve bütünlüğünü hiçbir zaman zedelemeyecek adımlarla bu sorunu çözebileceğimize inanıyorum. Bir umut belirdi. Ana muhalefet partisi başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu sürece destek vermiş olmasını da çok anlamlı buluyorum. Kendisine bu bakımdan da teşekkür ediyorum. Milliyetçi Hareket Partisi de aslında buna destek vermelidir. Çünkü Abdullah Öcalan yakalandığında İmralı'ya göndererek orada kalma kararını veren ve idamı yerine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hüküm giymesini sağlayacak yasal düzenlemeleri Milliyetçi Hareket Partisi'nin de içinde bulunduğu hükümet gerçekleştirdi. Demek ki bu adımlar atılırken terörle mücadelede ve terörün sonlandırılmasında Abdullah Öcalan'ın varlığından istifade etmek düşünülüyor. Nitekim 1990'lı yıllarda bir takım görüşmelerde yapılmıştı. Bunu biliyoruz biz. Yani hükümet nezdinde devlet adına istihbarat birimleri Abdullah Öcalan'la bu görüşmeleri o zaman da yapmıştı. Ama netice alınamadı. Şimdi artık müsait bir zemine geçildiği görülüyor. Bunu çok iyi değerlendirmeliyiz. Bunu inşallah milletçe gerçekleştireceğiz."

Terörü sonlandırmak için anayasa yapıldığı anlayışını masaya düşen gölge olarak değerlendirdiğini ifade eden Şahin, "Anayasada terörü sonlandırmak için bir takım beklentileri gerçekleştirmek niyetiyle orada bulunmuyoruz. Terörü sonlandırmak için anayasa yapılıyor şeklindeki bir anlayışı, düşünceyi ve izlenimi doğrusu bu masaya düşen bir gölge olarak değerlendiririm" diye konuştu.

Şahin, 'Abdullah Öcalan'a af söz konusu mu?' sorusuna, "Hayır. Bizim gündemimizde böyle bir şey söz konusu değil. Artık Türkiye Cumhuriyeti devletiyle mücadele edilemeyeceğini, silahlı yolla Türkiye'ye bir şeyin kabul ettirilemeyeceğini herkesin görmesi ve anlaması lazım" dedi. Yapılacak şeyin silahları bırakmak olduğunu kaydeden Mehmet Ali Şahin, "Eğer onlar gerçekten ülkemizde yaşayan Kürt vatandaşlarımızın yaşamış olduğu bir takım sorunların çözümü amacıyla bu eylemleri yapıyorlarsa bunun hiçbir alt yapısı kalmamıştır. Türkiye'de ana dili Kürtçe olan vatandaşlarımıza hiçbir ayrım yapılmamaktadır. Onlar da herkes gibi birinci sınıf vatandaştır. Var olan bazı sorunları geçmişte çözülmüştü. Bizim dönemimizde bu sorunların tamamının çözüldüğünü söyleyebilirim. Artık terör örgütünün istismar edebileceği hiçbir konu kalmamıştır. O bakımdan yapılacak olan şey silahları bırakmaktır. Gereksiz ölümlere son vermektir. Anaların artık ağlamayacağı bir platforma Türkiye'yi taşıyabilmektir" diye konuştu.