MHP ADAYINDAN SERT AÇIKLAMALAR

MHP ADAYINDAN SERT AÇIKLAMALAR

MHP ADAYI ACAR: “TOPBAŞ İSTANBUL'U ANKARA TALİMATIYLA YÖNETİYOR...

MHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Acar, İBB'nin şuanda Ankara talimatıyla yönetildiğini öne sürerek, “Kadir Topbaş'ın Başbakan zoruyla aday edildiğini düşünüyorum" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Acar, gece çalışan basın mensuplarıyla Barampaşa'daki bir otelde düzenlenen yemekte bir araya geldi. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Acar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara'dan yönetildiğini öne sürerek, “Kadir Topbaş'ın Başbakan zoruyla aday edildiğini düşünüyorum. Sayın Topbaş alınmasın, büyüğümüzdür, kendisine çok saygı duyarım; ama maalesef İstanbul'u Ankara talimatıyla yönetiyor. Müsaade etsin artık. Buradan Sayın Topbaş ve Sayın Sarıgül'e sesleniyorum. İstanbul'a ne vereceklerse görev yaptıkları dönemde verdiler. Bundan sonra fazla verebilecekleri bir şey olacağını düşünmüyorum. Bıraksınlar ben yöneteyim, biz yönetelim hep birlikte. Buradan söz veriyorum; Sayın Topbaş'ın da Sayın Sarıgül'ün de tecrübelerinden istifade edeceğim" diye konuştu.

"KURAKLIK TEHDİDİ İLE KARŞIYAYIZ"

İstanbul'daki içme suyu havzalarının azaldığını belirten Acar, “Nüfusun ve trafikteki araç sayısının arttığı İstanbul'da, maalesef şehirdeki ortak kullanım alanları aynı oranda artmıyor. Orman alanları ve içme suyu havzaları da her geçen gün azalıyor. Şuan İstanbul'un 40 günlük bir su rezervi var. Bu her geçen gün azalıyor. Kuraklık tehdidi ile karşı karşıyayız. Sırf seçim yatırımı yapmak için tasarruf tedbirleri uygulanmıyor. İstanbul'umuzun ve insanlarımızın geleceği ile oynanıyor. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı 1994 seçimlerinde belediye başkanı yapan unsurlarla, 2014 unsurları aynı. Erdoğan belediye başkanı olduğunda kendisinden önceki dönemin yolsuzlukları, rüşvet, usulsüzlükleri üzerini inşa ettiği İstanbul'un 1994 yılında yaşadığı kuraklığı hatırlatıyor. Şuan aynı koşullar. Kendisinin o dönemde bir beyanatı vardı. Yolsuzluklar usulsüzlükler ve rüşvet bir şehrin bereketini kırdı diyordu. Ben aynı sözü kendisine iade ediyorum" ifadelerini kullandı.

"GENEL BAŞKANIMIZIN EVLATLARIYIZ"

Başbakan Erdoğan, partisinin Sivas'ta düzenlenen mitinginde Kabataş olaylarını değerlendiren Bahçeli'ye, “Aile nedir, çoluk çocuk nedir bilmez, onun böyle bir derdi yok" demişti. Acar, Başbakan Erdoğan'ın bu sözlerini eleştirerek, “Türk milletinin en önemli özelliklerinden biri, en kutsalı ailedir. Aile üzerinden yapılacak her türlü söyleme dikkat edilmesi gerekiyor. Nikahın ve ölümün ne zaman olacağını kimse bilemez. Toplum önümdeki liderlere bu konuda daha hassas davranması gerektiğini, çocuk konusunun Allah tarafından takdir edildiğini belirtmek istiyorum. Bu konu bizim için kutsaldır. Bu noktada Sayın Başbakan'ı kınıyorum. Bizler de genel başkanımızın evlatlarıyız ve bundan gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı