MGK ÖNCESİ KÜRDİSTAN ATAĞI

MGK ÖNCESİ KÜRDİSTAN ATAĞI

MGK öncesi Barzani geliyor

IŞİD'in Irak'a girmesiyle Irak'ta alevlenen çatışmalar ve ülkenin giderek parçalanmaya doğru gidişi bazı çevreleri harekete geçirmişe benziyor..

IRAK’ta yaşanan bu sıcak gelişmeler ekseninde geçmesi beklenen bugünkü Milli Güvenlik Kurulu (MGK) öncesi Başbakan Tayyip Erdoğan, Irak Kürdistan Bölgesel Başbakanı Neçirvan Barzani ile kritik bir görüşme yapacak.

Barzani, Başbakan Erdoğan’ın daveti üzerine bugün Türkiye’ye gelecek. Bugün saat 11.00’de yapılacak Erdoğan-Barzani görüşmesinde Irak’ta, IŞİD’in Musul’u ele geçirmesiyle başlayan gelişmeler ve gelinen son durum ele alınacak. Irak’ta yaşanan krizin çözümü için yapılması gerekenler konusunda iki lider, görüş alışverişinde bulunacak. Irak’ta tüm etnik ve dini kesimleri kapsayacak yeni bir yönetimin ne şekilde olması gerektiği de bugünkü görüşmede ele alınacak. Neçirvan Barzani, Bölgesel Başkan Mesud Barzani’nin ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşmesi öncesi yaptığı açıklamada, Irak’ın Nuri Al Maliki hükümetiyle devam etmesinin mümkün olmadığını, bu durumda ülkenin üç ayrı bölgeye bölünmesi sürecinin hızlanacağını açıklamıştı. Erdoğan’ın Neçirvan Barzani ile görüşmesinde, Erbil yönetiminin son gelişmelerden sonra daha sık dile getirdiği “Kürdistan yoluna ayrı devam edebilir” ifadesinin de gündeme gelmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı