MGK KARARLARINDA ERDOĞAN DAMGASI

MGK KARARLARINDA ERDOĞAN DAMGASI

Merakla beklenen ve Erdoğan'ın sarayında yapılan MGK toplantısında açıklanan kararlarda Erdoğan'ın son günlerde sürekli tekrarladığı cümlelerin yer aldığı kararlar açıklandı.

MGK bildirisinde, 'Suriye'de cereyan eden hadiseler etraflıca değerlendirilmiş, muhtemel tehditler ele alınmış, sınırlrımızda alınan ilave güvenlik tedbirleri üzerinde durulmuştur. ' denildi

KARARLARDA ERDOĞAN CÜMLELERİ

Bölgenin demografik yapısının değiştirlmesine yönelik eylemlerden duyulan endişe dile getirilmiştir' denildi.
Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen ve 4 saat süren Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından açıklama yapıldı. MGK bildirisinde Suriye'deki gelişmeler hakkında "Bölgede yaşayan sivil halkı hedef alan terör saldırıları ile bölgenin demografik yapısının değiştirilmesine yönelik eylemlerden duyulan endişe dile getirilmiştir" ifadesi yer aldı.

SEÇİM SIRASINDA YAŞANAN HADİSELER DENİLDİ AYRINTI VERİLMEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan MGK sonrası yapılan yazılı açıklama, şöyle: "-Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğine müteallik hususlar etraflıca görüşülmüştür. Ülke güvenliğine yönelik muhtemel tehditler ile alınan ve alınacak tedbirler hassasiyetle değerlendirilmiştir. Halkımızın demokratik hassasiyet bilinci içerisinde ve yüksek oranda bir katılımla gerçekleşen 25'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde ve seçim sırasında yaşanan hadiseler üzerinde durulmuştur. Milletimizin kardeşlik duygularını ve bir arada yaşama iradesini zayıflatarak ülke genelinde vatandaşlarımızın güvenliğini ve hayat hakkını ortadan kaldırmayı hedef alan terör örgütlerine yönelik mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğinin altı çizilmiştir.

"PARALEL DEVLET YAPILANMASI İLE MÜCADELE SÜRECEK" DENİLDİ

Ülkemizde ve yurtdışında meydana gelen hadiselerin tüm yönleriyle değerlendirilmesi suretiyle güncellenen milli güvenlik siyaseti belgesinin Bakanlar Kurulunda kabul edilmesinin toplumun huzur ve barışına önemli katkılar sağlayacağı ifade edilmiştir.
Milli güvenliğimizi tehdit eden, başta paralel devlet yapılanması olmak üzere, tüm yasadışı oluşumlara karşı yürütülen mücadeleye kararlılıkla devam edileceği bir kez daha dile getirilmiştir.

DEMOGRAFİK YAPININ DEĞİŞTİRİLMESİ 2 KEZ TEKRARLANIYOR

Güney komşularımızdan Suriye'de cereyan eden hadiseler etraflıca değerlendirilmiş, muhtemel tehditler ele alınmış, sınırlarımızda alınan ilave güvenlik tedbirleri üzerinde durulmuştur. Bölgede yaşayan sivil halkı hedef alan terör saldırıları ile bölgenin demografik yapısının değiştirilmesine yönelik eylemlerden duyulan endişe dile getirilmiştir. Uluslararası kamuoyunun bölgede yaşanan insan hakları ihlallerine karşı sürdürdüğü duyarsız tutumuna dikkat çekilerek, ülkemize sığınan insanların mağduriyetinin giderilmesi için bugüne kadar yapılan insani çalışmaların kararlılıkla devam ettirileceği ifade edilmiştir.

TÜRKMENLER DEĞİL AKRABA VE SOYDAŞ DENİLMESİ DİKKAT ÇEKTİ

Irak'ın, terör örgütleri ile mücadelesi kapsamında yaşanan son gelişmeler gözden geçirilmiş, ülkemizin ve bölge ülkelerinin Irak ile olan ilişkileri ele alınmış, Irak sınırları içerisinde yaşayan soydaş ve akraba toplulukların durumları hassasiyetle değerlendirilmiştir.
-Yemen, Libya ve Mısır başta olmak üzere Kuzey Afrika ve Orta Doğu'da yaşanan gelişmeler ele alınmıştır. 
Ukrayna'daki gelişmeler ele alınmış ve çatışmaların sona erdirilerek minsk önlemler paketinin uygulanmasının önemi vurgulanmıştır"

 

Kaynak:Haber Kaynağı