Op. Dr. İlgi GÜLER Estetik Cerrahi Uzmanı

Op. Dr. İlgi GÜLER Estetik Cerrahi Uzmanı

MEZOTERAPİ İLE YAZA HAZIRLANIN

Yaz hazırlıklarına başladığımız bu aylarda plajda daha iyi görünmek için hepimiz sayfalarca hazırladığımız diyet listelerini uygulamaya ve düzenli spor yapmaya başladık. Sağlıklı beslenme ve sporun yanı sıra ‘mezoterapi’ gibi güçlü bir silahla hazırlığımızı destekleyebiliriz. 1950 de Fransız hekim Dr. Michel Pistor tarafından keşfedilen mezoterapi ilk olarak bölgesel uygulama ile migren tedavisinde kullanılmış. Son yıllarda tüm dünyada ve ülkemizde özellikle Bölgesel zayıflama ve selülit tedavisinde kollar, karın ve bacak bölgelerinde kullanımı oldukça yaygınlaştı.

Mezoterapi nedir ve nasıl uygulanır?

Mezoterapi farklı amaçlara yönelik hazırlanmış hyaluronik asit, vitaminler, proteinler ve minerallerden oluşan karışımların doğrudan derinin orta tabakasına, özel iğne uçları kullanılarak uygulanan özel bir enjeksiyon yöntemidir. Mezoterapi yöntemi cildin elastikiyetini sağlayan liflerin yenilenmesi, cilt altındaki dolaşımın düzenlenmesi ve cilt altındaki yağ dokusunun azalmasına yol açarak etki eder.

Mezoterapinin başka kullanım alanları var mıdır?

Kırışıklık tedavisinde cildi yenilemek, nemlendirmek ve canlandırmak için yüz, boyun ve dekolte bölgesine uygulanabilir. Ayrıca saç dökülmelerini önlemede ve saçları canlandırmak amacıyla saçlı deride kullanılabilir. 

Ağrılı bir işlem midir, tek uygulama yeterli olur mu?

Yeni geliştirilen tekniklerle acı ve morluk yok denecek kadar aza indirilmiştir. İhtiyaç duyulursa uygulama alanına lokal anestetik kremler uygulanılabilir.  Mezoterapi işlemi belirli aralıklar verilerek seanslar şeklinde yapılır. Seanslar arası en az 1 hafta olacak şekilde 10 seans uygulanabilir. Tedaviden iyi sonuç almak için seansların düzenli yapılması gereklidir.

Mezoterapi selülitle mücadelede ve bölgesel zayıflamada oldukça etkili olsa da unutmayalım ki düzenli beslenme ve spor olmadan hiçbir yöntemden istediğimiz verimi alamayız. 

Sağlıklı günler…

unnamed-003.jpg

Op. Dr. İlgi Güler
Estetik, plastik ve rekonstruktif cerrah

Önceki ve Sonraki Yazılar