METROBÜSLERDE YENİ DÖNEM YARIN BAŞLIYOR

METROBÜSLERDE YENİ DÖNEM YARIN BAŞLIYOR

İstanbul'da her gün yüzbinlerce kişinin kullandığı metrobüste yeni bir uygulama başlıyor.

İstanbul'da her gün yüzbinlerce kişinin kullandığı metrobüste yeni bir uygulama başlıyor. İBB, dört ana duraktan kalkan metrobüslerin hiç beklemeden devam edeceğini açıkladı. Beyaz Masa'dan bugün verilen bilgide bazı metrobüs seferlerinin ana duraklar dışında hiç beklemeden devam edeceği belirtilmişti, İBB bu açıklamayı yalanladı.

İstanbulluların 'toplu ulaşım çilesi' metrobüste yarın yeni bir uygulama başlayacak. Kentte her gün yüzbinlerce kişinin kullandığı metrobüste, 'ring' dönemi başlıyor.

Yeni uygulama, metrobüs duraklarına asılan afişlerle duyuruldu. İETT'den yapılan duyuruda, "09.03.2017 Perşembe günü Beylikdüzü son durak, Avcılar, Zincirlikuyu ve Söğütlüçeşme istasyonlarımızda yolcularımızın hızlı ve daha konforlu seyahat etmeleri için yukarıda ismi geçen istasyonlarımızda araçlarımız ring olarak çalışacaktır. (Araçlarımız bu istasyonlarımızda bekleme yapmayacaktır) Önemli duyurulur" denildi.

[Haber görseli]

BEYAZ MASA: UYGULAMA DENEME SÜRECİNDE

Konuyla ilgili olarak bilgi veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa, 'ring' uygulamasının deneme sürecinde olduğunu, 34Z hattında denendiğini, yapılacak anketler sonucunda onaylanması durumunda, dört ana duraktan kalkan metrobüslerin, varış noktasına kadar tüm durakları pas geçerek seferini tamamlayacağını söyledi. Ancak İBB yaptığı açıklamayla Beyaz Masa'yı yalanladı.

İBB'den yapılan yeni açıklamada, ilk duraklarda sefer saatini bekleyen metrobüslerin artık beklemeden hareket edeceği belirtildi. İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün düzeltme açıklaması şöyle:

Bugün dijital haber sitelerinde gündeme gelen haberde, 9 Mart tarihinde pilot olarak başlatacağımız uygulamayla ilgili yanlış bilgiler yer aldığını gördük. Konuyla ilgili bilgi ve düzeltme açıklamamız aşağıdadır.
İstanbul’a özgü bir çözüm olarak hizmet veren ve günde yaklaşık 1 milyon yolcu taşıyan metrobüs hattında, sefer sayımızı artırdık.

9 Mart’ta pilot olarak başlatacağımız uygulamayla; metrobüs hattında Beylikdüzü, Avcılar, Zincirlikuyu ve Söğütlüçeşme ana duraklarımızda, çıkış yapan araçlarımız mevcut yolcuyu aldıktan sonra bekleme yapmadan harekete geçecek. Güzergâhında, tüm duraklarda durarak; yolcu indirme ve bindirme işlemini yaparak ilerleyecek. Metrobüs hattında araçlarımızın günlük hizmet kapasitesini ve verimliliğini artırmaya yönelik bu uygulamamızla ilgili, pilot çalışmalarımız tamamlandığında daha detaylı bilgi vereceğiz.

Bu aşamada düzeltilmesi gereken nokta, metrobüs hattında ekspres sefer yapılmayacağıdır. Metrobüs hattımızda ulaşım hızını ve konforunu yükseltmek için planlanan bu uygulama, haberinizde belirttiğiniz gibi; ara duraklarda durmadan sefer yapacak yeni bir hat uygulaması değildir.
Bu yanlış anlaşılmanın düzletilmesi ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için açıklamamızı değerlendirmenizi rica ederiz.

 

cumhuriyet

İlgili Haberler