Metrobüs durağı taciz duruşmasında flaş gelişme

Metrobüs durağı taciz duruşmasında flaş gelişme

Türkiye'de işlenen cinsel suçlara cezaların yetersiz olduğunun tüm dünyada tartışıldığı günlerde, bir taciz sanığı daha cezası indirilip tahliye edildi.

 

HEM DE ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ

İstanbul'da Zincirlikuyu metrobüs durağında kadın yolcuya cinsel saldırıda bulunan özel güvenlik görevlisi Hayati Balaman 2 yıl 1 ay hapis cezası alıp tahliye edildi. Hürriyet'in haberine göre, İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, 7 yıla kadar hapsi istenen Hayati Balaman'a "sarkıntılık" suçlamasıyal 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

SABIKASI YOK SALIVERELİM YASASI

Sanığın sabıkası olmaması nedeniyle ceza 2 yıl 1 aya indirildi ve tahliyesine karar verildi.

Mahkeme çıkışında konuşan genç kadın, “İşte böyle tahliye edilip dışarıda başkalarını taciz etmeye devam etsinler. Beklemediğim bir karardı. Temyize gideceğim” dedi.

İLK İFADESİ VE OLAY

İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, 7 yıla kadar hapsi istenen Hayati Balaman savunmasını yaptı: "O sabah gece vardiyasından dönüyordum. 9.30 sularıydı, kalabalıkta bayan önümde yürüyordu. Bir anda nasıl olduğunu anlamadım çarpma şeklinde bayana temas ettim. Elimle temas edip etmediğimi tam olarak bilemiyorum. O anda nasıl öyle bir şey yaptığımı da anlayamıyorum, pişmanım özür dilerim."

YORGUNLUKLA YAPMIŞ

Tutuklu sanık Hayati Balaman'nın avukatı Metin Altıngüzel, "Müvekkilim gece çalışmasının vermiş olduğu yorgunlukla yapmış olduğu istem dışı bir harekettir. Taciz kastı ile hareket etmiş olsaydı imkanı varken kaçardı. Güvenlik kayıtlarından da bir tespit yapılamamıştır. Özel güvenlik görevlisi olarak çalışan sanığın bunu bilinçli olarak yapması da söz konusu değildir" dedi.

İlgili Haberler