METİN FEYZİOĞLU'NU ÇILDIRTAN SORU!

METİN FEYZİOĞLU'NU ÇILDIRTAN SORU!

'Ben, anamın babamın yaptığından özür dilemem'

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Atatürk ilkelerindeki halkçılığın yeterince kavranmadığını savunurken, "Kavramış olsak bugün Türkiye’nin sosyal bir sorunu olmayacaktı" dedi. Feyzioğlu, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam kararında Turan Feyzioğlu'nun da imzasının bulunduğunu hazırlatan bir kişiye, "Hiç kimseden özür dileyecek bir şeyim yok. Ben, anamın babamın yaptığından özür dilemem" diyerek tepki gösterdi.

Trakya turuna çıkan Türkiye Barolar Birliği Başkan Metin Feyzioğlu Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi’ndeki Aşkiye Neşet Çal Salonu'nda yaklaşık 600 kişinin izlediği 'Demokrasi Semineri' sırasında 1960 ve 1980 darbelerini anlatırken 3 fidanın da idam edildiğini söyledi. Bu sırada salonda kendisini dinleyen bir kişi ayağa kalkarak "3 fidanı asmak için toplanan imzalar ve CHP verilen 28 imzadan biri de babanıza aittir. Bunun için özür dileyecek misiniz?" diye sordu. Bu soruya sinirlenen Feyzioğlu tepki göstererek şunları öyledi:

"Hadi oradan sen de. Hiç kimseden özür dileyecek bir şeyim yok. Ben, anamın babamın yaptığından özür dilemem. Bu bana değil, babama yapılacak bir eleştirir. Hadi oradan. Bu yapılan çok ayıp ve çirkin. 3 fidanın asılmasının yanlış olduğunu söyledim. 3 fidanı ben mi astım? Buraya kendi ismimle geldim. Ben buralara kazıya, kazıya geldim. Ailemin konusu benimle ilgili değildir. Sen faşistsin."

Metin Feyzioğlu, Tekirdağ ve Kırklareli’ndeki ziyaretlerinin ardından dün gece Edirne’ye geldi. Feyzioğlu Edirne Baro Başkanı Özgür Yıldırım ile birlikte sabah Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan’ı makamında ziyaret etti. Başkan Feyzioğlu, seçimi kazanan Recep Gürkan’ın Edirne’nin aydınlık yüzü olduğunu, kendisine başarı dilediğini söyledi. Atatürk’ün halkçılık ilkesinin yeterince bilinmediğini ve bu nedenle Türkiye’de sosyal devlet sorunu olduğunu öne süren Feyzioğlu şöyle devam etti:

"Halk deyince, akla halkçılığın gelmemesi mümkün değil. Anayasa’daki devletimizin değişmez nitelikleri arasında yazan sosyal devletin özü, çıkışı Atatürk’ün halkçılık ilkesidir. Halkçığı kavrasak, şehirlerden büyükşehirlere, İstanbul’a böyle bir göç olmazdı. İstanbul bütün Trakya’yı işgal edecek hale gelmezdi. İnsanlar yaşadıkları yerlerde karınlarını duyurup kopmazlardı. Örneğin Almanya’da 1 milyonun üzerinde nüfusu olan bir şehir bulamazsınız."

BARO ADLİ YARDIM HİZMETİ VERECEK

Edirne Barosunun maddi imkanları olmayan insanlara adli yardım hizmeti vereceğini anlatan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, belediyeden de alt yapı hizmetleri için destek isterken şöyle dedi:

"Sosyal devletle ilgili Edirne Barosuyla birlikte bir teklifte bulunmak istiyoruz. Adli yardım hizmetimizi yaygınlaştırabileceğimiz altyapıyı hazırlarsınız, Edirne Barosu ile maddi durumu olmayan insanlarımızın avukatlık, adalet hizmetlerine ulaşmasını sağlayabiliriz. Örneğin Ankara’da bazı belediyelerimizde bu çalışmayı yaptık. Çok faydalı oldu. İhtiyaç sahibi insanlar adliyeye gelip orada baronun yolunu bulacağına biz onların ayaklarına gidersek daha iyi olur. Kadına Karşı şiddetin önlenmesi, yurttaş haklarının anlatılması gibi her konuda yanınızdayız."

Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan da baro ile uyumlu çalışmalar yürüttüklerini, siyasetin temel öğesinin halk olduğunu anlıttı. Gürkan, "Halk olmadan, halka rağmen siyaset yapamazsınız. Edirne’de paradigma değişikliğini sağlamayı başarmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki dönem halkçı belediyeciliğin ne olduğunu göstermeye çalışacağız" diye konuştu. Feyzioğlu ve beraberindekiler ziyaretin ardından Edirne’den ayrıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı