Meteoroloji'den yağış uyarısı

Meteoroloji'den yağış uyarısı

Meteoroloji genel Müdürlüğünün yayınladığı bilgilere göre Türkiye önümüzdeki günlerde yurt genelinde yağışlı bir hafta yaşayacak. İşte Türkiye'de hava durumu

Geçtiğimiz haftalarda sürekli mevsim normallerinin üzerinde sıcak günler yaşayan Türkiye'de bu hafta ortasından itibaren kış yüzünü göstermeye başlayacak . 

YAĞIŞLI GÜNLER GELİYOR
 
İşte yağmurun başlayacağı saat!
Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik yok. Sabah sis ve pusa dikkat edilmeli. Bu geceden itibaren yağış batıdan ülkemize giriş yapacak. Yağış bu geceden itibaren  etkisini göstermeye başlayacak. 
İLK ETKİ YURDUN KUZEYİNDE

Salı çarşamba ve perşembe günleri yurdun kuzeyinde kuvvetli yağışlar var. İşte 5 günlük görüntülü hava tahmini haritası…
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin batı ve kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın batısı ile Kıyı Ege’nin gece saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde Marmara'nın güneyi ve doğusu, Batı Karadeniz ile İstanbul çevrelerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

SICAKLIKLAR BİR SÜRE DAHA YATAY SEYREDECEK

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar, enellikle güney ve güneybatı, Karadeniz’de batı ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı ile Ege kıyılarında kuvvetli (30-50 Km/sa) esmesi bekleniyor.
Güncel Meteorolojik Uyarı Bulunmamaktadır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra bölgenin batısının sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde bölgenin güney ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
BURSA °C, 28°C
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu
ÇANAKKALE °C, 24°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı
İSTANBUL °C, 22°C
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu
KIRKLARELI °C, 25°C
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı
EGE
Parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Kıyı Ege’nin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ; öğle saatlerinden sonra kıyı kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/sa) eseceği tahmin ediliyor.
A.KARAHISAR °C, 24°C
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu
AYDIN °C, 28°C
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra kıyı kesimleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı
IZMIR °C, 26°C
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı
MANISA °C, 27°C
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra kuzeybatı kesimleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı
AKDENİZ
Parçalı ve az bulutlu, Batı Akdeniz’in yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
ADANA °C, 29°C
Parçalı ve az bulutlu
ANTALYA °C, 24°C
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu
HATAY °C, 28°C
Parçalı ve az bulutlu
ISPARTA °C, 21°C
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu
İÇ ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
ANKARA °C, 25°C
Parçalı ve az bulutlu
CANKIRI °C, 22°C
Parçalı ve az bulutlu
ESKİŞEHİR °C, 25°C
Parçalı ve az bulutlu
NİĞDE °C, 23°C
Parçalı ve az bulutlu
BATI KARADENİZ
Parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.
BOLU °C, 22°C
Parçalı yer yer çok bulutlu
DÜZCE °C, 24°C
Parçalı bulutlu
SİNOP °C, 19°C
Parçalı yer yer çok bulutlu
ZONGULDAK °C, 21°C
Parçalı yer yer çok bulutlu
ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
AMASYA °C, 25°C
Parçalı bulutlu
ARTVİN °C, 21°C
Parçalı yer yer çok bulutlu
SAMSUN °C, 20°C
Parçalı yer yer çok bulutlu
TRABZON °C, 20°C
Parçalı yer yer çok bulutlu
DOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık, kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
ELAZIĞ °C, 24°C
Az bulutlu ve açık
ERZURUM °C, 16°C
Parçalı ve az bulutlu
KARS °C, 17°C
Parçalı ve az bulutlu
MUŞ °C, 22°C
Az bulutlu ve açık
GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
DIYARBAKIR °C, 26°C
Az bulutlu ve açık
GAZİANTEP °C, 26°C
Az bulutlu ve açık
SIIRT °C, 25°C
Az bulutlu ve açık
ŞANLIURFA °C, 28°C
Az bulutlu ve açık
DENİZLERDE HAVA
Akşam saatlerinde Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.
KARADENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Batı Karadeniz kıyıları yer yer pus ve sisli, Rüzgar: Batı Karadeniz’de doğu ve kuzeydoğudan, akşam saatlerinde güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), öğle saatlerinden itibaren doğusu doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Karadeniz’de doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), öğle saatlerinden sonra 3 ila 5 (20-40 km/sa ), batısı 4 ila 6 (30-50 km/sa), gece saatlerinde açıkları 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m Orta Karadeniz 1,0 ila 2,0m, gece saatlerinde Doğu Karadeniz’in açıkları 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi, sis anında zayıf.
MARMARA
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde güney ve doğusu yer yer pus ve sisli, gece saatlerinde batısı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), gece saatlerinde batısı 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m Görüş: İyi, yağış anında orta; sis anında zayıf.
EGE
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege’de güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) öğle saatlerinde sonra 4 ila 6 (30-50 km/sa), akşam saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/sa), Güney Ege’de güney ve güneydoğudan, öğle saatlerinden sonra güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinde güneydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), kuzeyi 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m akşam saatlerinde 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.
AKDENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, batısı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan, sabah ve gece saatlerinde güneydoğudan 2 ila 4 (10-30km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.
VAN GÖLÜ
Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgar: Güneybatıdan, gece saatlerinde güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m Görüş: İyi.

İlgili Haberler