METEOROLOJİ'DEN ÜZECEK HABER

METEOROLOJİ'DEN ÜZECEK HABER

Uzun süren yağışlı ve soğuk havanın ardından yüzünü gösteren Güneş ısıtmaya başlamışken Meteroroloji'den yine yağış uyarısı geldi.

Meteoroloji'nin yaptığı değerlendirmeye göre, Güney ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Sakarya çevreleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Yağışlar, Muğla'nın iç kesimleri, Denizli çevreleri ve Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile akşam saatlerinden itibaren Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Çankırı çevreleri ve Ankara'nın kuzey kesimlerinde gece saatlerinden itibaren, Sinop, Samsun, Amasya ve Çorum çevreleri ile Kastamonu'nun doğu kesimleri ve Tokat'ın batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olacak.

Hava sıcaklığı, kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalırken diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI
Yağışlar, Muğla'nın iç kesimleri, Denizli çevreleri ve Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile akşam saatlerinden itibaren Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Çankırı çevreleri ve Ankara'nın kuzey kesimlerinde gece saatlerinden itibaren, Sinop, Samsun, Amasya ve Çorum çevreleri ile Kastamonu'nun doğu kesimleri ve Tokat'ın batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olacak. Rüzgar ise Marmara'nın güneyi, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek. Meteoroloji, bu nedenle oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU
MARMARA: Parçalı, doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Sakarya çevreleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı yer yer çok bulutlu, Güney ve iç kesimleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Batı Akdeniz ile akşam saatlerinden sonra bölge geneli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batı kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı, kuzey ve doğu kesimleri yer yer çok bulutlu geçecek.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
İSTANBUL: Parçalı bulutlu (25)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (25)

İZMİR: Parçalı bulutlu (27)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (24)

ADANA: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimlerinin akşam saatlerinden sonra il geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (30)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (25)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (20)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu (32)

Kaynak:Haber Kaynağı