METEOROLOJİ'DEN SEL UYARISI

METEOROLOJİ'DEN SEL UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre işte son hava durumu!


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey ve iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Niğde çevreleri ile Adana'nın kuzey, Kayseri'nin güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı, batı bölgelerde mevsim normalleri civarında, doğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek. 

Rüzgar is genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek. 

KUVVETLİ YAĞIŞ 

Yağışların, Niğde çevreleri ile Adana'nın kuzey, Kayseri'nin güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, ani su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, ani kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, heyelan gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi. 

BÖLGELERDE HAVA DURUMU 

MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

EGE: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri parçalı bulutlu, Afyonkarahisar çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, iç ve doğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Isparta, Mersin, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Adana'nın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

İÇ ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Niğde çevreleri ile Kayseri'nin güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Samsun dışında bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu, bölgenin kuzey ve batı kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU 

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık. (27) 

İZMİR: Az bulutlu ve açık.(32) 

ADANA: Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.(29) 

ANTALYA: Az bulutlu, iç kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu.(29) 

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (26) 

SAMSUN: Parçalı, zamanla çok bulutlu.(26) 

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (26) 

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık. (36)

 

haberaktuel