Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'den başta İstanbul olmak üzere bazı bölgelerde yağış ve sıcaklık düşecek uyarısı geldi..

Haftalardır mevsim normalleri üzerinde seyredenyüksek sıcaklıkve nem yurt genelinde vatndaşları bunalttı. Önümüzde ki hafta ise başta İstanbul olmak üzere yurdun bazı kesimlerine yağış geliyor. Şikayete konu olan yüksek nem oranlarında büyük bir farklılık bildirilmiyor. İşte önümüzde ki hafta yurt genelinde hava durumunun özeti.

İSTANBUL YAĞIŞLI BİR HAFTAYA BAŞLIYACAK

Meteoroloji'den son dakika yağış uyarısı geldi. İstanbul, Pazartesi gününden itibaren yağışlı havanın etkisi altında kalacak.

BU GÜN BULUTLU YARINYAĞIŞLI

Bugün çok bulutlu bir havanın hakim olacağı İstanbul yarından itibaren sağanak yağışın etkisi altında kalacak. İstanbul'da yarın yer yer sağanak yağış beklenirken Salı günü parçalı bulutlu bir hava olacak. İstanbul'a asıl yağışın ise Çarşamba ve Perşembe günü yağması bekleniyor.

YAĞIŞ ALACAK DİĞER BÖLGELER

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzeydoğu, zamanla kuzeybatı kesimleri ve Akdeniz çevrelerinin parçalı bulutlu, Rize çevreleri, Trabzon'un doğu, Artvin'in kıyı kesimleri ve öğle saatlerinde Doğu Toroslar mevkii ile akşam saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

SICAKLIKLAR DÜŞECEK AMA YİNE MEVSİM NORMALLERİ ÜZERİNDE

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak, ülke genelinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar, genellikle batı ve güneybatı, Marmara ile İç Ege ve kuzey kesimlerde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

İlgili Haberler