METEOROLOJİ'DEN PEŞ PEŞE KRİTİK UYARILAR

METEOROLOJİ'DEN PEŞ PEŞE KRİTİK UYARILAR

Ulaşımda aksamalar, tipi, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Doğu Karadeniz’de aşırı yağışlara dikkat

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın yurdumuzun Karadeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin daha etkisine girmesi tahmin edildiğini ve yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların, Doğu Karadeniz'de yarın öğle saatlerinde itibaren kuvvetlenerek Perşembe günü öğle saatlerine kadar Giresun ve Trabzon’da çok kuvvetli (50-75 kg/metrekare) Rize ve Artvin’de şiddetli ve aşırı (metrekareye 100 kg ve üzeri) olmasının beklendiğini açıkladı.

Yoğun kar yağışına dikkat 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın Karadeniz üzerinden gelecek yağışlı havanın, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’in 1500 metre üzeri rakımlı yerleri ile Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yoğun kar yağışına (20 cm ve üzeri) neden olmasının beklendiğini açıkladı.

31899.jpg

Yoğun kar yağışıyla birlikte rüzgarın da batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, tipi, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Karadeniz'de fırtına bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz'in doğusunda rüzgarın, Çarşamba günü ilk saatlerden itibaren batı ve güneybatı, öğle saatlerinden sonra kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 (49-74km/s), yer yer 9 kuvvetinde (75-88km/s) kuvvetli fırtına, rüzgarın Doğu Karadeniz'in batısında, Çarşamba günü sabah saatlerden itibaren batı ve kuzeybatı, doğusunda batı ve güneybatı, akşam saatlerinden itibaren kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 (49-74km/s), yer yer 9 kuvvetinde (75-88km/s) kuvvetli fırtına şeklinde esmesinin beklendiğini açıkladı.

Fırtına'nın Batı Karadeniz'in doğusunda Perşembe günü sabah saatlerinde, Doğu Karadeniz'de Perşembe günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı