METEOROLOJİ'DEN METRE KAREYE 50 KG UYARISI

METEOROLOJİ'DEN METRE KAREYE 50 KG UYARISI

Yağmurun metrekarede 50 kilograma kadar ulaşabileceği belirtilirken vatandaşların ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün yurdun kuzeybatı kesimlerinde yağmur ve sağanak şeklinde başlayan yağışların, öğleden sonra Çanakkale'nin güney ve batısında Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde, akşam ve gece saatlerinde, İzmir, Aydın, Muğla'da, yarın sabah saatlerinden itibarense Antalya'da kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğini açıkladı.
Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

KIYI EGE'DE ŞİDDETLİ YAĞMUR UYARISI

İZMİR'de Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü, bugün Ege kıyılarında şiddetli rüzgar ve sağanak yağmur uyarısı yaptı.

ÖĞLENDEN SONRA BAŞLAYACAK

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada bugün sabah ilk saatlerde Ege'nin kuzeybatı kesimlerinde yağmur ve sağanak şeklinde başlayan yağışların, öğleden sonra Çanakkale'nin güney ve batısında, Balıkesir'in Edremit körfezi çevresindeki ilçelerinde, akşam ve gece saatlerinde, İzmir ve Aydın il genelinde kuvvetli olmasının beklendiği bildirildi. Yağmurun metrekarede 50 kilograma kadar ulaşabileceği belirtilirken vatandaşların ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması istendi.

Kaynak:Haber Kaynağı