Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den Pazartesi günü için yurdun batı bölgelerinin iç kesimlerine yönelik yağış uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, pazartesi günü için yurdun batı bölgelerinin iç kesimlerine yönelik yağış uyarısında bulunuldu. İstanbul'da ise salı günü yağış bekleniyor.

SAL GÜNÜ DE ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan değerlendirmelere göre pazartesi günü yurdun Batı bölgelerinin iç kesimlerinde, yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışlı havanın salı günü İstanbul'da da etkili olacağı tahmin ediliyor.

İŞTE O BÖLGELER

"Pazartesi günü batı bölgelerimizin iç kesimlerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Bolu çevreleri ile Bursa’nın güneyi, Ayfonkarahisar ve Uşak’ın kuzeyinde kuvvetli (21-50 mm), Manisa çevreleri, Balıkesir’in güneydoğusu, Kütahya’nın kuzeyi ile Aydın, İzmir ve Muğla’nın iç kesimlerinde çok kuvvetli (51-75 mm) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ani sel, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar v.b.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir"

SU BASKINI VE SEL BEKLENİYOR 

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, sağanak yağış nedeniyle su baskını, ani sel ve ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi:

İlgili Haberler