METEOROLOJİ'DEN KRİTİK UYARI

METEOROLOJİ'DEN KRİTİK UYARI

Meteoroloji yurdun bir çok bölgesinde yağış beklendiğini ve ardından "ani su baskını ve sele karşı" dikkatli olunması gerektiği uyarısı yaptı

Hava sıcaklığının doğu bölgelerde 1 ile 4 derece artması, diğer yerlerde 4 derece artması beklenirken, yağışların öğle saatlerinden sonra Artvin ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor.

Yağışlar nedeniyle vatandaşların ve yetkililerin ani sel, heyelan, lokal su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, yıldırım gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Ordu, Erzurum, Kars ve Ardahan ile öğle saatlerinden sonra Samsun, Tokat ve Erzincan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçmesi tahmin ediliyor. Yağışların bugün Artvin ve Ardahan çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması öngörülüyor. Hava sıcaklığının doğu bölgelerde 1 ila 4 derece azalması, diğer yerlerde 2 ila 4 derece artması bekleniyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette Güney Ege'de kuvvetlice esmesi tahmin ediliyor.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık geçek.

EGE BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgar, bölgenin güney kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek.

AKDENİZ BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık, doğu kesimleri parçalı zamanla yer yer çok bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık zamanla kuzeydoğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, bugün (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra Sivas çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık zamanla doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, bugün (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra Sinop çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz bölümü ve Ordu ile bugün (Çarşamba) Samsun ve Tokat çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bugün (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık zamanla kuzey kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Erzurum, Kars ve Ardahan ile bugün (Çarşamba) Erzincan çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, bugün (Çarşamba) Ardahan çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması öngörülüyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık geçecek.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık (31)

ANKARA: Az bulutlu ve açık ( 29)

İZMIR: Az bulutlu ve açık (33)

ADANA: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu(35)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık(36)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (28)

ERZURUM: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (29)

DIYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (37)

Kaynak:Haber Kaynağı