METEOROLOJİ'DEN KRİTİK UYARI

METEOROLOJİ'DEN KRİTİK UYARI

Güney bölgelerinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarında yine artış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği kaydedilerek, vatandaşlar sıcak havanın neden olabileceği rahatsızlıklara karşı uyarıldı.

ZATEN YÜKSEKTİ DAHADA YÜKSELECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılana açıklama şöyle; 'Basra alçak merkezinin etkisi altında olan ülkemizde bayram süresince genel olarak mevsim normallerinde, güney kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde hava sıcaklıkları meydana geldi. Hafta başından itibaren hava sıcaklıklarının artarak ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyredeceği ve yurdun kuzeydoğu kesimleri dışında büyük bir bölümünün yağışsız geçeceği tahmin ediliyor.

İŞTE BAZI İLLERDE  SICAKLIKLAR

Hafta sonuna kadar en yüksek hava sıcaklıklarının; Ankara'da 33-35, İstanbul'da 30-32, İzmir'de 35-37, Antalya'da 38-40, Adana'da 34-36, Diyarbakır'da 39-41 ve Erzurum'da 28-30 dereceler civarında seyretmesi bekleniyor. Yüksek hava sıcaklıklarının oluşturabileceği başta sağlık sorunları olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'

Kaynak:Haber Kaynağı