METEOROLOJİDEN  KRİTİK  AÇIKLAMA

METEOROLOJİDEN KRİTİK AÇIKLAMA

Ülkemizin kuzeybatısında başlayan karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülen yağışların etkisini arttırarak akşam saatlerine kadar

METEOROLOJİ, Türkiye'nin kuzeybatısında başlayan karla karışık yağmur ve kar halindeki yağışların etkisini artırarak akşam saatlerine kadar Trakya'da, öğle saatlerinden sonra Çanakkale'nin doğusu ile Eskişehir'in batısı arasındaki bölgede kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde görüleceğini belirterek, uyarıda bulundu.

İŞTE O KRİTİK AÇIKLAMA

"Ülkemizin kuzeybatısında başlayan karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülen yağışların etkisini arttırarak akşam saatlerine kadar Trakya'da, öğle saatlerinden sonra ise Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir, Kütahya, Bursa'nın güney ve doğusu, Bilecik, Bolu ile Eskişehir'in batısında yarın sabah saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde devam etmesi beklendiğinden başta ulaşım olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

ANTALYA'YA ŞOK

Meteoroloji Antalya Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı uyarıda, "Pazartesi sabah saatlerinden itibaren Antalya genelinde başlayacak olan yağışların Pazartesi günü il genelinde kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 mm), Salı günü ise Antalya şehir merkezi ve batı ilçelerinde (Konyaaltı, Kemer, Kumluca, Finike, Demre, Kaş, Elmalı ve Korkuteli) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 mm) olması beklenmektedir" denildi.

120120151050513197771_2.jpg

Rüzgarın bugün akşam saatlerinden itibaren güneydoğu yönlerden fırtına şeklinde esmesinin tahmin edildiği bildirilen uyarıda, "Fırtına Çarşamba sabah saatlerinde etkisini kaybedecektir. Şiddetli yağış ve fırtınanın oluşturabileceği sel, ani su baskını, hortum, soba zehirlenmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin tedbirli olmaları gerekmektedir" ifadesine yer verildi.

kutahya-da-kar-yagisi-etkili-oldu-6841276_x_o.jpgMeteoroloji, Kaş - Anamur arasında da fırtına beklendiğine dikkati çekti. Denizlere yönelik uyarıda, "Rüzgarın Pazartesi akşam saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu yönlerden 7 ila 9 (75-90 km/saat), Salı günü 8 ila 10 kuvvetinde (80-105 km/saat) esmesi beklenmektedir. Fırtınanın Çarşamba sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Fırtınanın oluşturacağı olumsuz şartlara karşı başta denizci ve balıkçılarımız olmak üzere yetkililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı