METEOROLOJİ'DEN KARA KIŞ UYARISI

METEOROLOJİ'DEN KARA KIŞ UYARISI

Meteorolojinin yayınladığı peş peşe uyarılara göre kısa bir süredir güneş yüzü gören Türkiye'ye başta kar olmak üzere yağışlar ve soğuk hava geri dönüyor. İşte uyarılan tüm bölgeler

METEOROLOJİ 4'üncü Bölge Müdürlüğü, Batı Akdeniz için bugün akşam saatlerinden itibaren kuvvetli yağış ve kar yağışı uyarısında bulundu.

AKDENİZ'DE BİLE KAR UYARISI

Antalya, Isparta, Burdur ve Muğla'nın Fethiye ile Seydikemer ilçelerinde bugün akşam kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağışların etkili olacağı belirtildi. Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı uyarıda şöyle denildi:

İÇ VE YÜKSEK KESİMLERE YİNE KAR YAĞACAK

"Yağışlar sahil kesimlerde sağanak ve gökgürültülü sağanak, iç kesimlerde (Isparta, Burdur, Antalya'nın Elmalı, Korkuteli, Akseki, İbradı, Gündoğmuş ve Muğla'nın Seydikemer ilçesinin kuzeyi) karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması beklenmektedir.

080420151227223883458_2.jpg

Beklenen kuvvetli ve çok kuvvetli yağışların oluşturabileceği olumsuzluklara (sel, taşkın, hortum, yıldırım, ulaşımda aksamalar) ve kar yağışının beklendiği yüksek kesimlerde kar birikintilerinin oluşturacağı olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin tedbirli olmaları gerekmektedir."

AYRICA BU İLLERE DE UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu gece saatlerinden itibaren Afyonkarahisar, Kütahya, Bilecik, Bursa'nın güneyi, Eskişehir, Çankırı'nın kuzeyi, Bolu, Karabük, Kastamonu çevreleri, Sakarya, Düzce ve Burdur'un yüksekleri ile Isparta çevrelerinde başlayacak olan karla karışık yağmur ve kar yağışlarının Cuma günü sabah saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli (10-20 cm) olmasının beklendiğini açıkladı.
Başta ulaşım sorunları olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması
istendi.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu gece saatlerinden sonra kuvvetlenecek olan rüzgarın, yarın İç Anadolu'nun doğusu (Kayseri, Yozgat, Sivas, Niğde, Nevşehir), Doğu ve Güneydoğu Anadolu , Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde güneyli yönlerden , Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden fırtına ( 60-90 km/saat) şeklinde esmesinin beklendiğini açıkladı. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Kaynak:Haber Kaynağı