Meteorolojiden çöl sıcakları uyarısı

Meteorolojiden çöl sıcakları uyarısı

Meteorolojinin günlerdir hava tahmin raporlarında sözünü ettiği " Çöl Sıcaklarının " yarından itibaren yurdun büyük bir kısmında etkili olacağı açıklandı

Meteoroloji, yarından itibaren hava sıcaklığının artacağını, batı kesimlerinin çöl sıcakları etkisine gireceğini açıkladı.

ÇÖL SICAKLARI

Meteoroloji, mevsim normallerine dönen sıcaklıkların yarından itibaren Libya'dan gelen çöl sıcaklarının etkisi altına girecek. Sıcaklıklar ülke genelinde 5-9 derece artacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından daha önceden açıklanan sıcak hava dalgası bugünden itibaren kendini hissettirmeye başladı.

Buna göre, hava sıcaklığının batı kesimlerde sıcaklık ortalamayı 5-9 derece aşacak. Sıcak hava pazar ve çarşamba günleri arasında etkili olacak .  

İSTANBUL 34 DERECEYİ GÖRECEK

İstanbul’da pazar, pazartesi ve salı günleri gündüz hissedilen sıcaklığın 34 derece, gece ise 20 derece olması bekleniyor. 

ÇARŞAMBADAN SONRA DÜŞECEK

Çarşamba gününden itibaren sıcaklığın azalmaya başlayacağı 23 Eylül’de sıcaklığın 18 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. İstanbul'da eylül ayı en yüksek sıcaklık ortalaması 24 derece, ortalama yağışlı gün sayısı ise 7.

İlgili Haberler