Meteoroloji'den Antalya'ya uyarı

Meteoroloji'den Antalya'ya uyarı

Meteoroloji genel Müdürlüğü dün kemer'de büyük zarar neden olan fırtınanın ardından Antalya ve çevresini yeni olumsuzluklara karşı uyardı.

SEL VE SU BASKINI UYARISI

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü’nden bildirildiğine göre bugün Antalya çevrelerinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, akşam saatlerinden yarın (Pazartesi) sabaha kadar (22.00-06.00 Tsi) il merkezi ve batı ilçelerinde, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren ise il merkezi ve doğu ilçelerinde çok kuvvetli (51-100 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, hortum riski, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KONYA YOLUNA DİKKAT

Yağışların; Antalya’yı Konya’ya bağlayan karayolu (özellikle Alacabel mevkii) ile Antalya’yı Fethiye ve Denizli’ye bağlayan karayolu üzerindeki yüksek kesimlerinde ( özellikle Kızılcadağı mevkii ) yer yer yoğun kar yağışları ( 20 cm ve üzeri ) beklendiğinden,
buzlanma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KEMER'DE FIRTINA

 ZARAR VERDİ

Öte yandan Antalya'nın Kemer ilçesinde sabaha karşı etkili olan şiddetli fırtına ve hortum nedeniyle cami minaresinin alemi ile evlerin çatısı uçarken, beton elektrik direkleri devrildi ve portakal bahçeleri zarar gördü.

Kemer'in Kuzdere Mahallesinde sabaha karşı şiddetli fırtına ve hortum etkili oldu. Fırtına ve hortum nedeniyle, Karataş Cami minaresinin alemi ile bir çok evin kiremit çatısı uçtu. 

PORTAKAL BAHÇELERİNDE ZARAR

Şiddetli fırtına portakal bahçelerine zarar verdi, beton elektrik direkleri ve çam ağaçlarını kökünden söktü.

Fırtına ve hortum nedeniyle evi ve portakal bahçesi zarar gören Mehmet Gökkaya, "gece saat 04.00 sıralarında 1 dakikalık ses ile uyandık. 150 metre genişliğinde ilerledi. Beton elektrik direkleri ile çam ağaçlarını devirdi. Evlerin çatıları uçtu portakal bahçeleri zarar gördü" dedi. Bölgede hasar tespit çalışmaları başladı.

İlgili Haberler