METEOROLOJİ'DEN AFRİKA SICAKLARI UYARISI; REKORA HAZIR OLUN

METEOROLOJİ'DEN AFRİKA SICAKLARI UYARISI; REKORA HAZIR OLUN

İzmir valiliği Meteroroloji'nin haftalık raporuna dayanarak vatandaşlarını uyardı.

 Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, İzmir ve bölgesinin önümüzdeki bir hafta boyunca Kuzey Afrika'dan gelen kuvvetli sıcak hava dalgasının etkisinde kalacağı belirtildi.

MEVSİM DEĞERLERİNİN 5-9 ÜZERİNDE

Sıcaklıkların yarından itibaren artmaya başlayacağının vurgulandığı yazıda, değerlerin mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyretmesinin beklendiği uyarısı yapıldı.

YAŞLILAR BEBEKLER EVDEN ÇIKMASIN

Sıcaklık ve nem artışına bağlı olarak çeşitli sağlık problemleri yaşanabileceğine dikkatin  

çekildiği yazıda, şu ifadelere yer verildi:

"Aşırı sıcaklarda yaşlılar, bebekler ve kronik hastalığı bulunanlarda sadece terleyerek vücut ısısı dengede tutulamaz.

Yine ortamdaki nem oranı fazla ise terleyerek vücut ısısı düşmeyebilir. Ayrıca şişmanlık, herhangi bir hastalığa bağlı yüksek ateş, aşırı sıvı kaybı, kalp hastalığı, ruh ve sinir hastalığı, tedavi amaçlı bazı ilaçların kullanımı da aşırı sıcaklarda terlemeyi etkileyen faktörlerdendir.

Bu gibi durumlarda yükselen vücut ısısı, beyin ve diğer hayati organlarda hasara yol açabilir."

'10.00 - 16.00 ARASI SOKAĞA ÇIKMAYIN'

Pazartesi günü İzmir'de sıcaklığın 41 derece ölçülmesinin beklendiği vurgulanan yazıda, vatandaşların sıcak çarpmalarına maruz kalmamaları için başta tüm hastaneler ile sağlık kurumları olmak üzere tüm kurumların gerekli tedbirleri alması istendi.

Bütün kurum ve kuruluşlara gönderilen yazıda, vatandaşlardan sıcaklığın en yoğun hissedileceği 10.00 ila 16.00 saatleri arasında mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamaları da istendi.

PAZARTESİYE DİKKAT

"Sıcaklığın 41 derece olması beklenen pazartesi günü kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, hamile, kalp damar hastalığı, hipertansiyon, KOAH, diyabet, kanser gibi kronik hastalığı olan kamu görevlileri idari izinli sayılacak" duyurusu da yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı