METEOROLOJİ'DEN 2 BÖLGEDE  KRİTİK UYARI

METEOROLOJİ'DEN 2 BÖLGEDE KRİTİK UYARI

Cumartesi günü akşam saatlerinden sonra hızını artırarak kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 7 -9 (60 - 90 km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli fırtına beklendiğini duyurdu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, Kuzey Ege'de etkili olması beklenen fırtınanın pazar günü, Batı Akdeniz'de hızını artırması beklenen fırtınanınsa pazartesi günü etkisini kaybedeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

PAZARTESİYE KADAR KRİTİK

Meteoroloji'nin açıklaması şöyle: "Kuzey Ege'de rüzgarın cumartesi günü akşam saatlerinden sonra hızını artırarak kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 7 -9 (60 - 90 km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın; pazar günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği beklenmektedir. Güney Ege'de rüzgarın cumartesi günü akşam saatlerinden sonra hızını artırarak kuzey ve kuzeybatı yönlerden 8 - 10 (70 - 100 km/s) kuvvetinde tam fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın; pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği beklenmektedir. Batı Akdeniz'de rüzgarın pazar günü günün ilk saatlerinden itibaren hızını artırarak batı ve kuzeybatı yönlerden 7 -9 (60 - 90 km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın; pazartesi günü sabah saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği beklenmektedir."

Kaynak:Haber Kaynağı