METEOROLOJİ İSTANBUL'U UYARDI; KAR KAPIDA

METEOROLOJİ İSTANBUL'U UYARDI; KAR KAPIDA

Kısa sürede etkisini gösteren yağış nedeniyle kar kalınlığı 3 santime ulaştı. Edirne'de beklenen kar yağışı Bulgaristan'a sınır yerleşim yerlerinde etkili olmaya başladı.

Kar yağışı istanbul'un kapısına dayandı. Trakya illerinde başlayan karyağışı hızla İstanbul'a doğru ilerliyor. Meteoroloji maramara Bölgesinde etkili olacak kar yağışına karşı uyardı.

TRAKYA BEYAZA BÜRÜNDÜ BİLE

KIRKLARELİ'nin Kofçaz İlçesi'nde mevsimin ilk kar yağışı başladı. Bulgaristan'a sınır olan ilçede yerler beyaza bürünürken, hava sıcaklığı da 1 dereceye kadar düştü.

BALKANLARDAN GELİYOR PERŞEMBEYE KADAR YURDU ETKİSİ ALTINDA TUTACAK

Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine giren Kırklareli'de mevsimin ilk kar yağışı Bulgaristan'a sınır olan Kofçaz İlçesi'nde başladı. Hava sıcaklığının 1 dereceye kadar düştüğü ilçede sabah saatlerinde başlayan kar ilçeyi beyaza bürüdü. Meteoroloji verilerine göre kar yağışının aralıkla sürmesi bekleniyor.

DEREKÖY'DE KAR KALINLIĞI 6 SANTİME ULAŞTI

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine giren Kırklareli'nin Bulgaristan sınırındaki ilçe ve köylerinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor. 
Dereköy İlçesi'nde kar kalınlığı 6 santime ulaşırken, Kofçaz da 5, Demirköy'ün yüksek kesimlerinde ise 15 santimi geçti. 

70549_96731_29112016133720_23.jpg

Hava sıcaklığının 1 derece olduğu ilçelerde kar yağışı her yeri beyaza bürüdü. 

Bulgaristan'a açılan Dereköy Sınır Kapısı'nda karayolları ekipleri, yolun kapanmaması için kar küreme araçlarıyla çalışmalarını sürdürüyor. Meteoroloji verilerine göre kar yağışı akşam saatlerine kadar devam edecek.

EDİRNE'DE DE KAR BAŞLADI

Bulgaristan'a sınır olan Edirne'nin köylerinde kar yağışı başladı. 

Kısa sürede etkisini gösteren yağış nedeniyle kar kalınlığı 3 santime ulaştı. Edirne'de beklenen kar yağışı Bulgaristan'a sınır yerleşim yerlerinde etkili olmaya başladı. 
Bulgaristan'a açılan gümrük kapısına ismini veren Hamzabeyli Köyü'nde kar yağışı etkili oldu.
 

291120161336184405937_2-(1).jpg

Edirne'de dün hava sıcaklığı 9 derece ölçülürken bugün kar yağışıyla birlikte eksi 4 dereceye kadar düştü. Olumsuz hava koşularının hafta boyunca devam edeceğini belirtildi. Kar yağışı kent merkezinde ise etkili olmadı.

METEOROLOJİ BU BÖLGELERİ UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağmur ve sağanak şeklinde etkili olan yağışların, iç kesimlerde kar yağışına dönüşeceğini duyurdu.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, yurtta etkili olan yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların bu gece itibariyle kar yağışına dönüşeceği belirtildi. 

BU GECEDEN BAŞLIYOR

Meteoroloji'den yapılan açıklama şu şekilde:"Halen ülkemiz genelinde yağmur ve sağanak şeklinde etkili olan yağışların, bu gece Balkanlar üzerinden gelecek soğuk hava ve ani sıcaklık düşüşü ile birlikte önce Trakya, Marmara'nın güneydoğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde, yarın Marmara'nın doğusu, İç Ege, Karadeniz'in iç kesimleri, İç ve Doğu Anadolu ile Göller yöresinin yükseklerinde kar yağışına dönüşeceği tahmin ediliyor. 

İÇANADOLU'DA ETKİLİ OLACAK

Kar yağışının yarın özellikle Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusunda (10-20 cm, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer 30 cm) olması bekleniyor. 

Kar yağışının Perşembe günü Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu ve Göller yöresinde aralıklarla etkisini sürdüreceği, özellikle Doğu Anadolu bölgesinde yoğun olacağı (10-20 cm, yükseklerinde yer yer 30 cm) tahmin ediliyor."

Kaynak:Haber Kaynağı