MESSI Mİ ROBBEN Mİ?

MESSI Mİ ROBBEN Mİ?

Hollanda-Arjantin arasında bu gece oynanacak mücadelenin ardından 13 Temmuz'da oynanacak finalde Almanya'nın rakibi belli olacak.

2014 Dünya Kupası yarı finalinin ikinci ayağı bu gece TSİ 23:00'de Hollanda ile Arjantin arasında oynanacak. Sao Paulo'daki 66 bin kişilik Corinthians Arena Stadı’nda oynanacak mücadeleyi Cüneyt Çakır yönetecek.  Mücadelenin kazananı, finalde Brezilya’yı 7-1 gibi tarihi bir skorla mağlup ederek finale yükselen Almanya’nın rakibi olacak. 
DÜNYA KUPALARINDA HOLLANDA ÜSTÜN
Hollanda-Arjantin arasında oynanan 8 maçın 4'ünü Arjantin kazanırken, 2 maç beraberlik, 2 maçsa Hollanda'nın galibiyetiyle sonuçlandı.  İki ülke arasında Dünya Kupaları'nda oynanan 4 maçın 2'sini Hollanda 1'ini Arjantin kazanırken 1 maç berabere bitti. 2006'da Almanya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda oynadıkları son maç 0-0 beraberlikle bitmişti. 

8oiqoqj.png

MESSİ Mİ ROBBEN Mİ?

Arjantin'de dizinden sakatlanan Di Maria'nın yer alamayacağı, Agüero'nun durumununsa şüpheli olduğu bildirildi. Sakatlığı bulunan ve önceki maçlarda beklenen performansı gösteremeyen Hollanda'nın forveti Robin Van Persie'nin de oynayıp oynamayacağı henüz belli değil. Turnuvanın şüphesiz en yetenekli futbolcularından  Lionel Messi ve Arjen Robben'in performanslarının izleneceği karşılaşmaya gelene kadar Messi Arjantin'in şutlarının %41,11'ini kaydeden isim, Robben ise takımın %41,89'luk eforunu üstlenen oyuncular oldular. Turnuvadaki istatistiklerde, iki takımın yıldızlarından,  Robben maç  başına 0.56 gol, 0.19 asist  ve 0.75 gole; Messi 0.79 gol  0.20 asist ve 0.99 gole katkı oranlarıyla takımlarını  yarı finale taşıdılar. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı