MESLEKTAŞLARINI GÖZALTINA ALMAYA GİDEN POLİSLERE ŞOK

MESLEKTAŞLARINI GÖZALTINA ALMAYA GİDEN POLİSLERE ŞOK

Öyle bir şeyle karşılaştılar ki…

22 Temmuz Operasyonu’nda 2. dalgayı yürüten polisler önceki gün Tokat'ta meslektaşları Fatih Yılmaz'ın evinin kapısına dayandı. Kapıyı açan Yılmaz, onu gözaltına almaya gelen meslektaşlarına hiç beklemedikleri bir haberi, 1,5 yaşındaki lösemi hastası oğlunun öldüğü haberini verdi.

Bu gelişme üzerine eve gelen polisler gözaltı işleminden vazgeçti. Diyarbakır Emniyeti'nde görev yapan, evladının ölüm haberi üzerine Tokat'taki evine gelen Fatih Yılmaz'a savcının talimatıyla özel izin verildi.

1,5 YAŞINDAKİ OĞLUNUN ÖLÜMÜYLE SARSILDI

Operasyon kapsamında gözaltı listesinde adı olan polis memuru Fatih Yılmaz'ın (33) 1,5 yaşındaki oğlu Tuğrul Selim Yılmaz'ın operasyondan 3 gün önce lösemi hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti.

POLİS MESLEKTAŞLARI TOKAT'TAKİ EVİNİN KAPISINA DAYANDI

Hakkında gözaltı kararı olan Yılmaz'ın 5 Ağustos tarihinde Tokat'taki evine giden polisler, Yılmaz'ı gözaltına almak istedi. Ancak Yılmaz, hasta olan oğlunun 2 Ağustos'ta vefat ettiğini belirtti. Diyarbakır'da görevli olduğunu ifade eden Yılmaz, defin işlemleri için Tokat'ta olduğunu belirtti.

SAVCI İZİN VERDİ, GÖZALTI İŞLEMİNDEN VAZGEÇİLDİ

Polisler, bu bilgileri soruşturma savcısı Okan Özsoy'a bildirdi. Savcının talimatıyla Yılmaz'ın iletişim ve adres bilgileri tespit edildi ve olayın anlatıldığı tutanak tutuldu. Bu işlemlerin ardından da Yılmaz hakkında özel izin verildi. Yılmaz'ın daha sonra savcılığa ya da emniyete çağırılarak ifade vereceği öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı