MERT'İN KATİLİ TUTUKLANDI

MERT'İN KATİLİ TUTUKLANDI

Kars'ta kaçırılarak öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katil zanlısı yakalandı. Zanlının ailesi sır gibi saklanıyor...

Kars'ta kaçırılarak öldürülen 9 yaşındaki Ziya Gökalp İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Mert Aydın'ın katil zanlısı yakalandı. İfadesinde suçu itiraf eden kimliği açıklanmayan şüpheli tutuklandı.

Zanlı hakkında açıklama yapan Vali Eyüp Tepe şunları söyledi:

FAİL 23 YAŞINDA

Fail Kars nüfusuna kayıtlı, 1991 doğumlu Aykut Bal.. Babasının oto galerisi var. 23 yaşında. Hırsızlık ve kız kaçırmadan sabıkası var. Mert Aydın’nın kaçırıldığı gün 14.10 ile 16.30 arasında cinayeti işlediği değerlendiriliyor.

İL DIŞINA GÖNDERİLDİ

Akşam 20.00 sularında yakaladık. Bir süreç var. Sorgu süreci, adli süreç, tutuklama ve sevk süreci var. Gece 03.00’e kadar sürdü. Faili hassasiyet nedeniyle il dışına (Erzurum’a) gönderdik.

HER BİR KAMERA İNCELENMESİNE 25-30 SAAT AYRILDI

Başlangıç itibariyle elimizde çok güçlü veriler yoktu. Az veriye rağmen ilimizdeki 25 MOBESE kamerası ve 20 işyeri kamerası teker teker 25-30 saat her birine zaman harcanarak incelendikten sonra neticeye ulaşıldı.

FAİL, ÇOCUĞUN BABASINI TANIYOR

M.’nin babasıyla fail daha önceden tanışıyorlar. Aralarında alışveriş de var. Akrabalıkları yok.

”2 SAAT 40 DAKİKADA OLAY BİTİYOR”

Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, 9 yaşındaki M.A.’nın katil zanlısının yakalanmasına ilişkin, “Digor pazarında karşılaşıyorlar. M.A. evine bırakılmasını istiyor. Çocuğu aldıktan sonra olayın olduğu yere götürüyor. 2 saat 40 dakikada olay bitiyor. Zanlı sonra Erzurum’a kaçıyor” dedi.

Kars Valisi Eyüp Tepe, kentte 1 haftadan bu yana gündemin ilk sırasında yer alan cinayetin failinin akşam saatlerinde yakalandığını açıkladı. Yakalanan şüphelinin cinayeti önce reddettiği ancak, yapılan DNA testinin sonuçlarının ulaştığı belirtilince suçu itiraf etteği belirtildi. Vali Tepe, olayın adli boyutu bulunduğunu belirtirken şunları söyledi:

"İfadeler ve arkasından tutuklanması neticesinde failin ve ailesinin güvenliği açısından tutuklayıp Erzurum'a gönderdik. Olayla ilgili detaylı açıklamayı daha sonra yapacağım. Yani bizim için tabi ki bir teselli. Yoksa çok da mutlu olduğumuzu söyleyemeyiz. Ama en azından Mert'in katilini bulduğumuz için teselli buluyoruz. Failin ailesinin durumunu ve diğer faktörleri de dikkate alarak şu anda onlarla ilgili tedbirleri alıyoruz. O yüzden şu an detaylı açıklama yapmak doğrusu uygun olmaz. Sabah ilerleyen saatlerde her türlü detayını sizlerle paylaşacağım. Başka gözaltı yoktur."

MERT AYDIN'IN YAKINLARI HABERİ SEVİNÇLE KARŞILADI

Kars'ta kaçırılarak öldürülen 9 yaşındaki Ziya Gökalp İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Mert Aydın'ın katil zanlısının yakalanması haberini, yakınları sevinçle karşıladı. Mert'in yakınlarından Burhan Alibeyoğlu, "Mert'in bundan sonra artık huzur içinde uyuyacak. Mert, huzur içinde yatmadığı sürece hiç kimsede huzur bırakmayacağım' demiştim. Emniyet mensuplarımızın yoğun çabaları ve yoğun çalışmaları sonucu sonuca vardık. İnsanlığın yüzkarası yakalanmış ve Erzurum'a gönderilmiştir. Çok mutluyum. Buradan bütün Kars'a, bütün Karslı'ya, bize destek veren bütün Türkiye'ye, 76 milyona teşekkür ediyorum. Mert'in adına hepsine teşekkür ediyorum. Türkiye'ye ben 'Mert'in amcaları, teyzeleri' diyorum. Hepimizin de gözü aydın olsun. Sonuçta alnımızın akıyla bu olayın içinden çıktık. Başımız dik, alnımızın lekesini sildik. Artık Mert de, Türkiye de huzurlu. Artık herkes çoluk çocuğunu rahatlıkla okula gönderebilir. Şimdilik böyle artık herkes rahat olsun. Mutluyuz, huzurluyuz."

46729_73289_12042014113143_0.jpg

46729_73289_12042014113143_3.jpg

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Kaynak:Haber Kaynağı