Mersin'de Liseliler okul önünde kavga etti; 1 öğrenci Öldü 2 yaralı

Mersin'de Liseliler okul önünde kavga etti; 1 öğrenci Öldü 2 yaralı

Mersin'in Tarsus İlçesinde yeni açılan Kasım Ekenler Meslek lisesi önüne dışarıdan gelenler ile okul öğrencileri arasında kapı önünde başlayan tartışma bıçaklı sopalı kavgaya dönüştü.

Mersi'in Tarsus İlçesi'nde, okul önünde 2 öğrenci gurubu arasında meydana gelen kavgada bıçaklanan 17 yaşındaki Serhat Yıldız, yaşamını yitirdi, 2 öğrenci de yaralandı.

EĞİTİME YENİ AÇILMIŞTI

Olay, Kemalpaşa Mahallesinde 2 ay önce eğitim ve öğretime açılan Kasım Ekenler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde öğle saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre dışarından gelen sivil giyimli 6-7 kişilik bir grup genç ile okul öğrencileri arasından tartışma çıktı. 

KAPI ÖNÜNDE TARTIŞMAYA BAŞLADILAR

Okul kapısının dışında başlayan tartışma bıçaklı ve taşlı kavgaya dönüştü. Kavga sırasında dışarından geldikleri söylenilen kişiler tarafından darp edilen 12'nci sınıf öğrencisi Serhat Yıldız, bıçakla, T.K. ve R.M. isimli öğrenciler ise bıçak, yüzlerine taş ve mermer parçaları vurularak yaralandı. 

AYIRMAYA ÇALIŞIRKEN YARALANDILAR

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine okul dışından oldukları öne sürülen gençlerin taş ve bıçak kullanması üzerine kavgayı ayırmak istediği belirtilen 11. sınıf nöbetçi öğrencisi Recep M, yine 11. sınıf öğrencisi Taner K. ve 12. sınıf öğrencisi Serhat Y. yaralandı. 

Tarsus Devlet Hastanesi'ne yaralı olarak kaldırılan 3 öğrenciden Yıldız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Diğer 2 öğrencinin tedavisi ise sürüyor.

2 KİŞİ GÖZALTINDA
 
Meydana gelen olayın ardından polisler okulda yaptıkları çalışmanın ardından olay yerinde buldukları bir bıçağa incelemek üzere el koydu. Olay sonrasında 2 kişinin gözaltına alındığı öğrenilirken, hayatını kaybeden Yıldız'ın yakınları olayı öğrenince sinir krizi geçirdi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İlgili Haberler