MERSİN GÜMRÜĞÜ'NDE KIRMIZI İTHAL ET OPERASYONU

MERSİN GÜMRÜĞÜ'NDE KIRMIZI İTHAL ET OPERASYONU

İşte operasyonun ayrıntıları…

Mersin'de gümrük antrepolarında depolanan yaklaşık 5 bin ton ithal kırmızı et operasyonu başlatıldı. Haberler.com sitesinin haberine göre, toplamda milyon dolarları bulacağını ifade edilen ithal etin izini sürmek için antrepolarda başlatılan sayım sürüyor.

Mersin'de ortaya çıkartılan ithal et vurgunu iddiası, yaklaşık bir hafta önce transit beyanname açılarak frigorafik TIR'larla Irak'a kırmızı et gönderilmek istenmesiyle ortaya çıktı. Habur Gümrük Kapısı'nda görevli gümrük memurları, Irak'ın kırmızı et ithalatını yasaklamış olmasına rağmen, kırmızı etin transit edilmek istendiğini görünce yapılan işlemden kuşkulandı. Bunun üzerine TIR detaylı aramadan geçirildi. TIR'da yapılan kontrolde beyannamelerde kırmızı et olarak beyan edilen yükün, tavuk Eti, kemikleri ve kırıntı olduğu ortaya çıkınca operasyon için düğmeye basıldı.

ESKİ MÜDÜRÜN ANTREPOSU ÇIKTI

Habur Gümrük Kapısı'nda TIR'a el konulurken, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bilgisi dahilinde Mersin Gümrüğü'nde geniş çaplı araştırma başlatıldı. Yapılan araştırmada yaklaşık 5 bin ton ithal kırmızı etin Mersin'deki 5 ayrı antrepoda depolandığı bilgisine ulaşıldı. Bunun üzerine 2'nci Bufollo Operasyonu olarak da değerlendirilen operasyon kapsamında, Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Doğan Kanmaz'ın emekli olduktan sonra kurulan ve yüzde 20 hissesinin olduğu yetkilendirilmiş gümrük müşavirliği yetkisine sahip gümrük müşavirliğinin de aralarında olduğu 5 ayrı antrepoya eş zamanlı operasyon düzenlenerek kırmızı etin izi sürüldü.

Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Murat Kahraman, başlatılan operasyonu doğruladı. Kahraman, söz konusu antrepolarda başlatılan sayımın devam ettiğini, şu anda daha fazla bir bilgi veremeyeceğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı