MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNDE RÜŞVET DEPREMİ

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNDE RÜŞVET DEPREMİ

MERSİN Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP, AK Parti ve HDP'li meclis üyeleri, adı rüşvet iddialarına karışan MHP'li 2 meclis üyesinin istifa etmemesini gerekçe göstererek, toplantıya katılmadılar.Mersin Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı...

MERSİN Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP, AK Parti ve HDP'li meclis üyeleri, adı rüşvet iddialarına karışan MHP'li 2 meclis üyesinin istifa etmemesini gerekçe göstererek, toplantıya katılmadılar.

AKP, CHP, HDP KATILMADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz'ın yönetiminde yapılan toplantıya 39 MHP'li üye dışında, AK Parti, CHP, HDP'li üyeler katılmadı. Bu arada toplantıya katılmak üzere gelen Akdeniz Belediye Başkanı HDP'li Fazıl Türk, Ak Parti, CHP ve HDP'li diğer üyelerin katılmadığını görünce Kongre ve Sergi Sarayı'ndan ayrıldı. Gazetecilerin, sorularını yanıtlayan Türk, "Biz de toplantıya geldik. Arkadaşlar kararı bize bildirdiler, bizde o kararı uyguluyoruz. Grup başkanları ve il başkanlarının aldığı kararı bizim açıklamamız doğru değil" dedi.

TÜM RAPORLAR OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Bu gelişmeler nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı Meclis toplantısı birinci birleşimi 39 MHP'li üyenin katılımı ile devam etti. Toplantıda, idare tekliflerine ait 67, idari tekliflerine ait ek gündem 23 ve komisyon raporlarına ait 31 madde görüşüldü. 31 maddelik komisyon raporları oy birliği ile kabul edilirken Başkan Kocamaz, “Aldığımız kararların başta Mersinimize, ülkemize ve insanlığa hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, mübarek Ramazan ayınızı kutluyorum" diye konuştu.

GAZETECİLERE ÇIKIŞTI

Gazetecilerin, meclis üyelerinin toplantı öncesi bir protesto gerçekleştirdiği yönündeki sorusuna tepki gösteren Başkan Kocamaz, "Size cevap vermiyorum. Siz devamlı provokasyon yapıyorsunuz" diyerek uzaklaşırken, görüntü alan kameramanlara ise 'Niye çekiyorsunuz' diye çıkıştı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı