Merkez Müdahalesine Rağmen Dolar Yine Rekor Kırdı

Merkez Müdahalesine Rağmen Dolar Yine Rekor Kırdı

.

MERKEZ BANKASINDA ACİL TOPLANTI

Merkez Bankası'ndan sürpriz toplantı. Ekonomide meydana gelen olumsuz gelişmeler üzerine Merkez Bankası Para Politikası Kurulu son gelişmelerin değerlendirmek üzere Bugün toplantı yapacak.Dün yaptığı yaptığı faiz açıklaması bile doların ateşini düşürmeyen Merkez bankası'nın bugün ki toplantısı sonucu tüm piyasalrda merakla bekleniyor.



DOLAR REKORA DOYMUYOR


Önce gezi olayları ardından da 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonu etkisi ile ekonomide yükselen ateş bir türlü  düşmüyor. Mayısdan bu yana sürekli düşüş trendinde olan borsa bir türlü toporlanamazken doların hızlı yükselişide önlenemez hale geldi. TC merkez bankası geçen hafta 3 Milyar'a yakın dolar satışı yaptığı halde 2.3 çıtasında bekleyen dolar bu gün yine harekete geçerek, uzmanların psikolojik sınır dediği 2.3 paritesinin üzerine çıktı. Sonuç olarak Merkez Bankası'nın faizi yüzde 9 dolar olarak açıklamasına rağmen dolar 2.37 ile tarihi rekorunu kırdı.

HÜKÜMET'İN AÇIKLAMALARIDA DURDURAMIYOR

Ekonomide ki kötü gidişi hükümet üyelerinin peş peşe yaptıkları açıklamalarda durduramıyor. Dün yeni ekonomi bakanı Zeybekçi, kendisine sorulan " dolar yükselişi" ne olacak sorusuna "panik yok düzelecek" şeklinde yanıt vermişti. Bankalardan sorumlu bakan Babacan'da geçen hafta benzer bir açıklama yaparak ekonomide ki teklemenin geçici olduğunu, çok yakında büyüme trendine bile geçileceğini iddia etmişti. Siyasi çevreler ise ekonomide ki bu hala çok yüksek olan "cari açık" ve siyasi gelişmelere bağlıyor. Muhalefet kesimi ekonomide ki bu düşüşün sorumlusun ise başbakanın izlediği iç politikanın bir sonucu olarak görmekte. CHP kulisleri "Başbakan her konuştuğunda borsa çakılıyor dolar yükseliyor" açıklamaları yapıyorlar. İç ve dış ekonomi gözlemcileri ise 2013 sonlarından beri Türk Ekonomisinde kırılma beklendiği konusunda uyarıda bulunmaktaydılar.

Kaynak:Haber Kaynağı