MERKEZ BANKASINDAN FLAŞ KARAR

MERKEZ BANKASINDAN FLAŞ KARAR

Amerikan Dolarını belli bir seviyede tutmak için Dolar satış ihaleleri kozunu kullanmaya karar verdi.

Merkez Bankası, günlük döviz satım ihalelerindeki alt sınırı yarından itibaren yeniden 20 milyon dolardan 40 milyon dolara çıkardı.

AKP EKONOMİSİ ZORDA

Türk Ekonomisinin Amerikan doları ile imtihanı bitmek bilmiyor. Ekonominin sırtında ki ağır borç ve artık küçük bir ülkenin bütçesi kadar büyüyen cari açık sorunları yüzünden Türkiye için Dolar kuru hayati önem arzadiyor. Düşen petrol fiyatlarına rağmen bir türlü yatay bir seyre girmeyen Türk Piyasalarında. Amerikan Merkez bankasının faiz kararını erkene alabileceği ihtimali ABD dolarını tekrar zıplattı. Merkez bankası ise ödenmesi gerken çok büyük döviz borçlarını düşünerek 2.28 sınırında seyreden Amerikan Dolarını belli bir seviyede tutmak için Dolar satış ihaleleri kozunu kullanmaya karar verdi.

EN AZ 40 MİLYON DOLAR SATILACAK

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Son günlerde döviz kurlarındaki oynaklıkta görülen artış nedeniyle günlük döviz satım ihale tutarı 9 Aralık 2014 tarihinden itibaren en az 20 milyon dolardan, en az 40 milyon dolara yükseltilecektir" denildi.

Merkez Bankası, 29 Eylül'de 40 milyon dolara çıkardığı döviz satım ihalelerinde alt sınırı 1 Aralık'ta 20 milyon dolara çekmişti

Kaynak:Haber Kaynağı