MERKEZ BANKASI ENFLASYONUN SUÇLUSUNU BULDU

MERKEZ BANKASI ENFLASYONUN SUÇLUSUNU BULDU

İşte o açıklama…

Bir türlü hedeflenen seviyeye çekilemeyen enflasyon, üst üste gelen düzeltmelere neden olurken, en son sorumlusu olarak da meyve-sebze fiyatları gösterilmişti.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, gıda fiyatlarındaki "geçici hareketler"in etkisini kaybetmesinden sonra enflasyonun düşmeye başlayacağını söyledi.

Başçı, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen toplantıda yaptığı sunumda, önceki konuşma ve sunumlarında olduğu gibi, yüksek enflasyonun başlıca nedeni olarak gıda fiyatlarındaki yüksek düzeyi gösterdi.

Başçı sunumunda, "Enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruş sürdürülecek" yolundaki görüşünü de ekledi.

Sunumunda ihracatın Türkiye ekonomisindeki önemine de değinen Başçı, Merkez Bankası olarak reeskont kredileri yoluyla ihracata destek sağladıklarını vurguladı ve net ihracatın ekonomik büyümeye ve dengelenmeye olumlu katkı yaptığına işaret etti.

Türkiye'nin dünya ihracatı içindeki payının artmakta olduğunun altını çizen Başçı, "Dünya yavaş büyüyen bir döneme girdi, bu dönemde dünyaya daha çok mal satmak için daha çaba gerekir" uyarısı da yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı