Merkel'de Askerlerini Ziyaret Etti.

Merkel'de Askerlerini Ziyaret Etti.

ALMANYA Başbakanı Angela Merkel, Kahramanmaraş'a konuşlandırılan Patriot füze savunma sistemlerinde görev yapan 320 Alman askerini ziyaret edip, moral verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak iki günlük ziyaret için bugün Türkiye'ye gelen Angela Merkel'in uçağı Gaziantep Havalimanı'na indi. Gaziantep Valisi Erdal Ata ve diğer kent yöneticileri tarafından karşılanan Merkel ve yanındaki heyet, karayolu ile Kahramanmaraş'a geçti. Yol güzergahında polis ve jandarma ekipleri, geniş güvenlik önlemi aldı. Konuk Başbakan Angela Merkel'in ziyareti nedeniyle Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da Kahramanmaraş'a geldi.

Bakan Yılmaz'ın eşlik ettiği Başbakan Merkel, iç savaşın yaşandığı Suriye'den gelebilecek olası hava saldırılarına karşı Türkiye'nin NATO'dan talep ettiği ve Kahramanmaraş'taki 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı Gazi Kışlası'na konuşlandırılan Almanya Patriot İntikal Komutanlığı'nı ziyaret etti. Başbakan Angela Merkel, burada askeri yetkililerden brifing aldı. Patriot uzamanı Alman askerlerle bir süre sohbet edip, moral verdi.

Patriot füze rampalarının konuşlandırıldığı alanı da gezen Merkel, iki Alman askeriyle burada da ayak üstü görüştü. 

Merkel'in ziyaretinden bir gün önce de Almanya Savunma Bakanı Thomas De Maiziere, Türkiye Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Hollanda Savunma Bakanı Jeanine Hennis-Plasschaert ile birlikte aynı kışlaya gelip, bir dizi incelemeler ve ziyaretlerde bulunmuştu.

MERKEL, GAZİANTEP'TEN UÇAKLA AYRILDI

Kahramanmaraş'ta Patriot füze savunma sistemlerinin bulunduğu Gazi Kışlası'ndaki Alman askerlerini ziyaret eden Almanya Başbakanı Angela Merkel, yaklaşık 2 saatlik programını tamamladıktan sonra, karayoluyla Gaziantep'e döndü. Geniş güvenlik önlemleri altında karayolu seyahati yapan Merkel ve beraberindeki heyet, Gaziantep Havaalanı'na geldi. Merkel, saat 20.45 sıralarında kendisini Türkiye'ye getiren uçakla Gaziantep'ten ayrılıp, Nevşehir'e gitti.

MERKEL KAPADOKYA’DA 

Alman Başbakan Angela Merkel, özel uçakla Gaziantep’den Nevşehir’in Gülşehir İlçesinde bulunan Kapadokya hava limanına geldi. Havaalanında Turizm Bakanı Ömer Çelik, Vali Abdurrahman Savaş ve il protokolü tarafından karşılanan konuk başbakan, daha sonra geceyi geçireceği Avanos ilçesindeki Hilton Oteli'ne geçti. Başbakan Merkel yarın (Pazartesi) sabah bölgede kısa bir turistik gezi yaptıktan sonra ögle saatlerinde özel uçakla Ankara’ya dönecek