Meral Şener'den Akil Tanımı; 'sıçan Tutamaz, Emekli Kedim"

Meral Şener'den Akil Tanımı; 'sıçan Tutamaz, Emekli Kedim"

Akil insanlar benim gözümde 'sıçan tutamaz, ekmek yutamaz, emekli kedim' şeklinde bir grup" dedi.

'Öcalan, Karayılan milletvekili seçilmek istiyor'

MHP’li Akşener’den Akil insanlara 'emekli kedi' benzetmesi

Mehmet TOSUN/BANDIRMA(Balıkesir)
28.04.2013 11:36
 
 
 BALIKESİR’in Bandırma İlçesi’nde, gazetecilerin sorularını yanıtlayan TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, Akil İnsan Komisyonlarının ilginç kişilerden oluştuğunu savunarak, "Çok merak ediyorum bu insanlar halka ne söylüyorlar? Süreç hakkında bilgi yok. Birbirine benzemez bir sistem bu. Akil insanlar benim gözümde 'sıçan tutamaz, ekmek yutamaz, emekli kedim' şeklinde bir grup" dedi.
 
Akşener, İçişleri Bakanlığı yaptığı dönemde koruma müdürlüğünü yapan Olcay Balaban’ın oğlu Yavuz Balaban ile İrem Alkış’ın nişan törenine katılmak üzere dün akşam Bandırma’ya geldi. Odaman Otel’de yapılan nişan töreni öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akil insanlar komisyonunu eleştiren Akşener, komisyonun ilginç insanlardan oluştuğunu söyledi. Akşener, "Çok merak ediyorum bu insanlar halka ne söylüyorlar? ‘Süreç hakkında bizi bilgilendirin’, ‘bilmiyoruz?’ Süreç hakkında bilgi yok. Birbirine benzemez bir sistem bu. Akil insanlar benim gözümde 'sıçan tutamaz, ekmek yutamaz, emekli kedim' şeklinde bir grup" dedi.
 
'ÖCALAN, KARAYILAN MİLLETVEKİLİ SEÇİLMEK İSTİYOR
 
PKK yöneticileri Murat Karayılan, Duran Kalkan ve Abdullah Öcalan’ın aktif politika yapıp milletvekili seçilmek ve bölgesel siyasi yapının temsilcisi olmak istediklerini öne süren Akşener şöyle devam etti:
 
"Şu anda istenen iki şey var. Siyasi partiler yasasında değişiklik yaparak, 'etnik vurgu yapılarak siyaset yapılamaz' maddesinin kaldırılması, bir diğeri de yüzde 10 olan seçim barajını yüzde 5’lere düşürmektir. Oysa yüzde 10’luk seçim barajının konulmasının amacı istikrarın sağlanmasıdır. Allah sonumuzu hayır etsin. Gidişatın oluşturulmaya çalışılan ayrışmayı giderecek bir süreç olmadığını düşünüyorum. 40 yıllık tarihimizde hiç kimsenin etnik kimliğinden dolayı burnu kanamamıştır. Bugüne kadar milletimiz bin yıllık kardeşlik sağduyusunu muhafaza etti. Karayılan konuşuyor, o konuşuyor, bu konuşuyor. Ayrışmamış olan bu hukuk ayrışma noktasına doğru gidiyor. Umarım herkes aklını başına alır. Bu gün Atatürk yok. Düne göre işimiz daha zor. Bugün Bandırma vapuru da yok ama Bandırmalı'lar var. Şehirler, ilçeler bu konuda üzerine düşeni yapacağından hiç şüphem yoktur."