MERAL AKŞENER'DEN SÜRPRİZ HAMLE

MERAL AKŞENER'DEN SÜRPRİZ HAMLE

Eski MHP Milletvekili ve MHP'nin en kuvvetli genel başkan Adaylarından Meral Akşener'den sürpriz bir hamle geldi.

Meral Akşener önceki gün ihraç karannın iptali ve partiye dönmek için AYM’ye başvurdu. 

6 SAYFALIK DİLEKÇE

Bireysel başvuru hakkını kullanan Akşener, 6 sayfalık bir dilekçeyle ihraç kararının kaldırılmasını talep etti. Akşener’in avukatı Feridun Bahşi tarafından verilen itiraz dilekçesinde “Anayasanın 38. maddesinde belirtilen adil yargılanma hakkı ve 36. maddesinde belirtilen savunma hakkımızm hem mahkemece verilen hüküm doğrultusunda hem de MHP disiplin kurulunca ihlal edildiği kanaatinde olduğumuz için Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkımıza dayanarak işbu dilekçeyi sunuyoruz” dedi.

NAZLIAKA DA HAREKETE GEÇTİ

Nazlıaka da CHP’ye dönüş için AYM’ye gidiyor. SÖZCÜ’ye konuşan Nazlıaka, şunları söyledi: “Mahkeme sürecinde üç ayrı üniversiteden belirlenen üç öğretim üyesi, ‘CHP’den haksız şekilde ihraç edildiği ve bir an önce CHP’deki görevlerine dönmesi gerektiği’ yönünde bilirkişi raporu hazırladı. 

NEDEN BİLİRKİŞİ RAPORU İSTENDİ

Buna rağmen mahkeme reddetti. Madem reddedecekti, neden bilirkişi raporu istendi? Anayasa Mahkemesi’ne başvuruyorum. CHP’ye olan bağım üyelik formuyla tanımlanmayacak kadar güçlüdür. Yakamda rozetimi, gönlümde 6 ok ilkelerine bağlılğımı hep korudum, korumaya devam edeceğim.”

İlgili Haberler