Meral Akşener'den ' Kaset ve Erdoğan ' açıklaması

Meral Akşener'den ' Kaset ve Erdoğan ' açıklaması

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener AKP yanlısı Cemil Barlas ve Latif Doğan tarafından canlı yayında atılan kaset iftirası ile ilgili olarak Erdoğan'ın kendisini aradığını ve 35 dakika görüştüğünü açıkladı.


İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi parti kuruluşu sonrası tüm sorularas yanıt verdiği kapsamlı bir röportaj yaptı. Hürriyet gazetesinden İpek Özbey ile  Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde ki evinde konuşan Akşener, kendisine atılan kaset iftirasından, Erdoğan ile yaptığı telefon konuşmasına ve Fetö suçlamalarına ilşkin her şeyi anlattı. 

ERDOĞAN TELEFONLA ARAMIŞ

Meral Akşener, 7 Haziran seçimleri öncesi kendisini hedef alan AKP'lilere karşı dava açtığı süreçte Erdoğan'ın kendisini aradığını söyledi. Hürriyet gazetesine konuşan Akşener, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

İŞTE O RÖPORTAJDAN İLGİLİ BÖLÜMLER

(İYİ Parti’yi kurmanızda hakkınızdaki kaset iddialarının bir etkisi oldu mu?) 

Elbette. Hayatım hep mücadeleyle geçti. Hocayken de öyle. Ama bunca senedir hiç kadınlığım üzerinden yorum yapılmamıştı. 61 yaşındayım, bir babaanneyim, bir kocam var, 35 yaşında oğlum var, bunlar ne düşünüyor? Ben 2012 yılında  çok baskı gördüm ama hiç parti kurmayı düşünmedim. 
7 Haziran’da malum hikâye oldu. Sonra sert bir mücadele geçirdim. Sayın Cumhurbaşkanı aradı. 35 dakikayı geçen telefon konuşmasında, bir daha böyle şeylerin tekrarlanmaması için bu iki kişinin göz önünden çekileceğini söyledi. Ama ben davayı çekmedim. Bu sırada Sayın Bahçeli, bir kadın genel başkan yardımcısını bana gönderdi, onun da şöyle bir sözü oldu, ilk kez paylaşıyorum. 

“Sayın Bahçeli, biz kasetlerle ilgili bedeller ödedik. Artık hani kaseti olanı vermiyoruz” dedi. Orada da bir şeyler yıkıldı. 
Ama bir görevdi, milletvekili sırasına girmiştim. Seçim bitti, Eve dönmeye karar verdim. Rahmetli abim, Sayın Bahçeli’nin arkadaşıydı, benim hayatımda özel bir yeri vardı. “Kızım müracaat et, ama öyle et ki seni sıraya koymasınlar. Sonra şantaja maruz kaldı derler” diye uyardı. 1 Kasım’a kadar sakin bir süreç geçirdim. Açık oyumu MHP’ye verdim, o bir borçtu. Ve defterleri kapatma kararı almıştım. Sonra çok büyük baskı gördüm ve bir yola çıktık. Bana bu partiyi kurduran nedenlerden biri atılan iftiralardır.

İlgili Haberler