MERAL AKŞENER'DEN DAVUTOĞLU'NA ; "ŞİMDİ YÜREĞİN YETİYORSA"

MERAL AKŞENER'DEN DAVUTOĞLU'NA ; "ŞİMDİ YÜREĞİN YETİYORSA"

Diyarbakır Bağlar Mahallesi'nde kürsüye çıkıp 'Abdullah Öcalan,

"Şimdi yiğitsen, yüreğin yetiyorsa ben Sayın Davutoğlu'nu salı günü meclis kürsüsünden Oslo'da yapılan görüşmeleri açıklamaya davet ediyorum. Kandil ve İmralı postacılarının postacılığını yapıyor olmanın nasıl bir duygu ve düşünce olduğunu açıklamasını istiyorum. Ve yüreği yetiyorsa, cesareti varsa, yiğitse Diyarbakır Bağlar Mahallesi'nde kürsüye çıkıp 'Abdullah Öcalan, bebek katilidir. İmralı canisidir ve teröristtir' diyebilmesini bekliyorum. Biz gereğini yaptık"

ÇOK AĞIR DAVET

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “3 Bölge Genişletilmiş İstişare Toplantısı" Esenler Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Toplantıya TBMM Başkan Vekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, MHP Genel Başkan Yardımcıları Celal Adan, Atilla Kaya, MHP İstanbul Milletvekilleri Murat Başesgioğlu, Ali Torlak ile Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, İlçe yöneticileri, muhtarlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

"DİNİME SÖVEN BARİ MÜSLÜMAN OLSA"

Toplantıda konuşan Akşener, Dersim Meselesi üzerinden Türkiye'de bir tartışma yaşandığını hatırlatarak, “Dinime söven bari Müslüman olsa. Yıllar boyunca Alevi inancına sahip insanlarımızı, kardeşlerimizi, vatandaşlarımızı çok başka bir yerde göreceksiniz, sonra ak sarayınız, kaçak sarayınız, hırsızlıkla oluşturulmuş sarayınız yapılacak. Sonra o saray vatandaşın gözünün önünde olduğu için 17-25'i örtemeyeceksiniz ve o sarayın, o kaçak sarayın o kara sarayın yapılmasının, kullanılmasının itirazlarının önüne geçebilmek için, Alevilerle ilgili bir tartışmayı başlatacaksınız. Eee adama sormazlar mı? Reyhanlı'da şehit edilen vatandaşlarımızın mezhebinin Sünni olduğunu ilk ağızdan niye söylediniz kardeşim ? Ana muhalefet liderinin mezhebinin alevi olduğunu her fırsatta niye söylediniz kardeşim? Türkiye'de hadi bakalım diyanetten pay ayırın. Hadi bakalım Cem Evlerini caminin yanına eş değer koyunda görelim. Buradan meydan okumak kolay. Meclis kürsüsünden meydan okumak kolay" dedi.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ BAŞBAKANININ YİĞİTLİĞİ, CESARETİ, DELİKANLILIĞI NEYMİŞ"
Konuşması sırasında Akşener, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun partisinin grup toplantısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi kastederek, "Meydan okuyorum cesaretin varsa Tunceli'ye gidersin" sözlerini hatırlattı. Bahçeli'nin Tunceli ziyaret ettiğini belirten Akşener sözlerine şöyle devam etti: "Buradan Sayın Davutoğlu'na seslenmek istiyorum. O hani meydan okudu ya. Davet etti ya. 'Ankara'da meclis kürsüsünde konuştuğunuzu, Tunceli'de gidin konuşun' dedi, Genel Başkan Yardımcılarımızla, İl başkanlarımızla, Genel Başkanımız Tunceli Valiliği önünde ne söylüyorsa onu söyledi. Biz kendimizi ispatlatık kardeşim. Her yere gidebiliriz, nerede neyi söylüyorsak heryerde aynı şeyi söyleyebiliriz. Şimdi yiğitsen, yüreğin yetiyorsa ben Sayın Davutoğlu'nu salı günü meclis kürsüsünden Oslo'da yapılan görüşmeleri açıklamaya davet ediyorum. Kandil ve İmralı postacılarının postacılığını yapıyor olmanın nasıl bir duygu ve düşünce olduğunu açıklamasını istiyorum. Ve yüreği yetiyorsa, cesareti varsa, yiğitse Diyarbakır Bağlar Mahallesi'nde kürsüye çıkıp 'Abdullah Öcalan, bebek katilidir. İmralı canisidir ve teröristtir' diyebilmesini bekliyorum. Biz gereğini yaptık. Sayın Genel Başkanımız gereğini yaptı. Bundan sonra sıra Sayın Davutoğlu'nda. Bekleyeceğiz göreceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakanının yiğitliği, cesareti, delikanlılığı neymiş." şeklinde konuştu. Meral Şener bu sözlerinin ardından alkışlarla kürsüden indi.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı