MERAL AKŞENER'DEN DAVUTOĞLU ÇIKIŞI

MERAL AKŞENER'DEN DAVUTOĞLU ÇIKIŞI

Ve sonuç itibariyle bir Adalet ve Kalkınma Partili milletvekilinin deyimiyle 'düşük profilli bir başbakan adayı' önümüze konuldu" dedi. Akşener, şöyle devam etti:

MHP'de genel başkan adaylarından Meral Akşener, "Türkiye'yi yöneten Başbakan'ın, yani icranın başındaki şahsın, bu şekilde bertaraf edilmesinin, siyasetle, nezaketle, etikle hiçbir şeyle ilgisi, alakası yoktur" dedi.

 

Meral Akşener, bugün karayoluyla Amasya'ya geldi. Amasya girişinde kalabalık bir grup tarafından karşılanan Akşener, daha sonra Taşhan'da basın toplantısı düzenledi. AK Parti'deki Olağanüstü Kongre'yi değerlendiren Akşener, "Şimdi bugün 22 Mayıs ve bir kongre yapılıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kongresi.

Bir saatte Başbakan değişti. Bu ülkede iki saatte iktidar partisi kongre kararı aldı. Bu ülkede ve Başbakan varken, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Genel Başkanı varken, kendisinin yerine şu kişinin önce Genel Başkan, sonra Başbakan olacağı, aleni, apaçık bir biçimde ilan edildi, işaret edildi. Ve sonuç itibariyle bir Adalet ve Kalkınma Partili milletvekilinin deyimiyle 'düşük profilli bir başbakan adayı' önümüze konuldu" dedi. Akşener, şöyle devam etti:

"Her birimiz gibi bir vatandaş olarak bu yapılan Türkiye'yi yöneten bir siyasi yapının, Türkiye'yi yöneten Başbakan'ın, yani icranın başındaki şahsın, bu şekilde bertaraf edilmesinin siyasetle, nezaketle, etikle, hiçbir şeyle ilgisi, alakası yoktur.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bugün vereceği kararı eleştirmek gibi bir hakkımız yok, hiçbir başka siyasi parti mensubunun bugün itibariyle 'Sayın Binali Yıldırım yerine şu kişi olsun' dediğini duydunuz mu? Siyasi nezaket, siyasi ahlak ve hukukun üstünlüğü kavramı budur. Ama maalesef Allah büyük bugünkü resimde Milliyetçi Hareket Partisi’nin 'Biz kongre istiyoruz, kurultay istiyoruz' diyen 1 Kasım Seçimi sonuçlarına itiraz eden, 'Biz bu ülkeyi yönetebiliriz. Bu seçim sonuçları bizim hak ettiğimiz bir sonuç değildir' diyen iradeye karşı topyekün en son tank ve tomalarla karşımıza dikilen o iktidar iradesini, iktidar gücünü karşımızda gördük.

548 delegenin imzası 748 delegenin varlığı ile 5.5 aydır, biz bu kongreyi yapmaya uğraşıyoruz, kurultayı yapmaya uğraşıyoruz. Öyleyse Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar budur. Bunun da ne kadar önemli olduğunu, bizim yaptığımız hareketin, özellikle arkadaşlarımızın bu hareketin ne kadar önemli olduğunun, Türkiye için ne kadar kıymetli olduğunu ortaya koyuyor."

 

Kaynak:Haber Kaynağı