MERAK AKŞENER'DEN SON KURULTAY HAMLESİ

MERAK AKŞENER'DEN SON KURULTAY HAMLESİ

MHP'de hukuk karmaşasına dönen olağanüstü tüzük kurultayında En Kuvvetli Aday meral Akşener'den yeni bir hamle daha geldi.

Bu gün Afyon'da yaptığı açıklamada Erdoğan yanlısı Gazete ve bazı isimlere ağır eleştiride bulunan Mral Akşener'den bir hamle daha geldi.

YASAYA AYKIRI

MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, Sivas Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi İlhan Işık’ı, “Çağrı heyetince MHP’ye yapılan olağanüstü kongre çağrısının tedbiren durdurulmasına” dair kararı usul ve yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle HSYK’ya şikayet etti.

TEHİRİİCRA KARAR YETKİSİ, SADECE YARGITAY'DA

Meral Akşener’in şikayet dilekçesinde, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararı verdikten sonra, bu dosyayla ilgili yerel mahkemece ve mahkemelerce dosyadan el çekilmiş olacağı, bu karar hakkında Hukuk Mahkemeleri Kanunu   (HMK) ve hukukun genel ilkeleri uyarınca artık tehiri icrakararı verme yetkisinin yalnız ve yalnız Yargıtay’ın ilgili dairesine ait olacağı belirtildi.

YETKİSİ YOK

Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi’nin, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararıyla ilgili ihtiyati tedbir kararı verme ve bu kararın uygulanmasını durdurma yetkisinin bulunmadığı kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı