MENDERES TÜREL ANTALYALI İŞADAMLARINI BÖYLE TEHDİT ETTİ

MENDERES TÜREL ANTALYALI İŞADAMLARINI BÖYLE TEHDİT ETTİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İşadamları ile yaptığı toplantıda "evet çıkmazsa " dedi ve böyle tehdit etti.

Seçim öncesi vaad ettiği bir çok projeyi gerçekleştirmemekle eleştirilen Antalya Büyükşehir belediye başkanı Menderes Türel İşadamları ile yaptığı toplantıda referandum tehdidinde bulundu. Her seçim öncesi tehditler ile Antalya iş dünyasını korkutma telaşı yaşayan Türel bu kez Dolar yükselmesini bahane etti. Mensubu olduğu AKP İktidarının son 8 aylık döneminde, Doların 2.85 TL'den 4 TL'ye kadar yükseldiğini unutan Türel, 3 yıldır kan ağlayan Antalya iş dünyasını, EVET çıkmazsa felaket olur iması ile tehdit etti.

TEHDİT ETTİĞİ GÜN 3.60 TL OLAN DOLAR 2 GÜNDE 3.74'Ü GEÇTİ

Türel'in ANSİAD toplantısında "evet" demezseniz dolar yükselir diyerek tehdit ettiği sıralarda 3.60 seviyesinde olan dolar, yine hırçınlaşarak 3.74'ü aşmıştı.

İÇİ BOŞ TEHDİT

Sitemizin yazarı Gazeteci Mehmet Talay blogundan yayınladığı yazıda ANSİAD toplantısına katılan Menderes Türel’in konuşmalarını değerlendirdi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in iş insanlarını ‘dolar düşer’ diyerek tehdit ettiğini vurgulayan Mehmet Talay, bu tehdidin içinin boş olduğunu belirtti.

Menderes Türel’in iş insanlarına “Referandumda evet çıkarsa dolar düşer, borsa yükselir, hayır çıkarsa dolar tırmanır, borsa düşer” dediğini belirten Mehmet Talay, doların düştüğü dönemi işaret ederek “Türel’in bu değerlendirmesine gelin AK Parti iktidarı yıllarına bakarak cevap verelim. AK Partinin iktidara geldiği yıl dolar 1,40 TL dir. Uygulanan ekonomik istikrar programları olumlu sonuç verince dolar 2007 yılında 1,30 TL’ye kadar düştü. Hatta 2007 yılında bir ara dolar 1,16 TL seviyelerine kadar indi. Buna paralel olarak İstanbul Borsası tarihi bir sıçrama yaparak 55 bin endeksini gördü.” şeklinde açıkladı.

DOLAR PARLEMENTER SİSTEM VARKEN DÜŞMÜŞTÜ

Doların düşmesinin Başkanlık sistemiyle ilgisinin olmadğını vurgulayan Mehmet Talay “Kısacası söz konusu 2002-2007 arasında 1 dolar neredeyse 1 TL ye denk gelecek şekildeydi ve Borsa da 2002 yılında 10 bin endeksteyken 2007 yılında 55 bine ulaştı.
Dolar ve borsada meydana gelen bu gelişmeler sırasında Başkanlık Sistemi değil, Parlamenter Sistem vardı. Demek ki Türel’in söylediği, sadece işadamlarına dönük içi boş bir tehdittir.” diye belirtti.

İlgili Haberler