Memurlar Bordrolarını Yaktılar

Memurlar Bordrolarını Yaktılar

Bordro yaktılar!TÜRK Büro Sen Antalya Şubesi üyeleri, Defterdarlık önünde yaptığı eylemle hükümetin zamlarını protesto etti.

Bordro yaktılar!
TÜRK Büro Sen Antalya Şubesi üyeleri, Defterdarlık önünde yaptığı eylemle hükümetin zamlarını protesto etti. 

Ömer ERDEM/ANTALYA
 
15.01.2013 13:19
 
Bordro yakma eylemi' de yapan Büro-Sen üyeleri doğalgaz, elektrik, motorine yapılan zamların yanında aylık ücretlerine yapılan zammın adaletsizliğine dikkat çekti.
 
Sayıları 50'yi bulan Türk Büro-Sen üyesi bir grup, saat 11.00 sıralarında Antalya Defterdarlığı önünde toplandı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Büro-Sen Antalya Şube Başkanı Nuri Ünal, Anayasa'da yer alan sosyal devlet ilkesinin zamlarla çiğnendiğini söyledi. 2012 yılında doğalgaza yüzde 29.3, elektriğe yüzde 20, mazota yüzde 13.5, benzine yüzde 12, kömüre yüzde 13 zam yapıldığını söyleyen Ünal, şöyle dedi:
 
"Zamların kış gününde vahim bir tablo oluşturduğu açıktır. Bu vahim tabloya rağmen Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun vermiş olduğu zam oranı 2013 yılının ilk altı ayı için yüzde 3, ikinci altı ayı için de yüzde 3'dür. Kamuya hak olarak görülen bu rakama toplu sözleşmede yetkiliyiz diyen malum sendikalar, konfederasyon ve temsilcisi sessiz kalmış, boynu bükük izlemiştir." 
 
Nuri Ünal'ın konuşmasının ardından ellerindeki bordroları yakan eylemciler, hükümeti alkışlarla protesto ettikten sonra dağıldı.
 
SGK ÖNÜNDE DE BORDRO YAKTILAR
 
Türk Büro Sen Antalya Şubesi'ne üye bir grup kamu çalışanı, Antalya Defterdarlığı önündeki bordro yakma eyleminden sonra Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü önüne geldi. Basın açıklaması yapan Türk Büro Sen Antalya Şube Başkanı Nuri Ünal, kamu görevlilerinin aylıklarının yanı sıra ek ödeme, döner sermaye ve fon gibi çeşitli adlar altında yapılan ödemelerin emekli aylığının hesaplanmasında dikkate alınmadığına dikkati çekti. Ünal, ek ödemelerin emekli aylığına dahil edilmemesinin çalışanların emekli olması önünde en büyük engel olduğunu vurguladı. Basın açıklamasının ardından grup yanlarında getirdikleri maaş bordrolarını yakarak tepkilerini dile getirirken, Şube Başkanı Nuri Ünal ise 'Bu bordro ancak yakılır' dedi.