MEME KANSERİ'NİN REKLAMI TRAFİĞİ FELÇ ETTİ

MEME KANSERİ'NİN REKLAMI TRAFİĞİ FELÇ ETTİ

Moskova sokaklarında 30 kamyon kasasına yerleştirilen reklam, 24 saatte 517 trafik kazasına neden oldu.

Moskova’da kadın göğüslerinin sergilendiği reklam bir günde 500’ü aşkın trafik kazasına yol açınca kaldırıldı. Daily Mail’in haberine göre reklam kampanyasında kent içinde hareketli objeler üzerine yerleştirilen reklamların ne kadar etkili olduğunu göstermek amacıyla başlatılmıştı. 

BU KADAR ETKİLİYMİŞ 

Ancak kamyon kasalarına yerleştirilen reklam Rusya’nın başkentinde trafik kaosuna neden oldu. 24 saatte 517 trafik kazası rapor edilince Moskova polisi kamyonlara el koyup üzerlerindeki reklamlar kaldırılıncaya kadar trafiğe çıkmalarına izin verilmeyeceğini duyurdu. 
Kamyonların üzerindeki reklam, bir kadının elleriyle kavradığı göğüsler ve üzerinde “Cezbeder” yazısından oluşuyor. 
Kaza geçiren sürücülerden35 yaşındaki İldan Yuriev, bir iş toplantısına giderken üzerinde göğüsler bulunan kamyona bakakaldığını bu sırada arkasından gelen ve kamyona bakan başkan bir sürücünün otomobiliyle kendisine çarptığını söyledi. 

Reklamı yayınlayan Sarafan Reklam Ajansı yetkilisi, “Amacımız piyasaya yeni bir format getirmek ve reklamverenleri reklamlarını kamyonların üzerine vermeleri için teşvik etmekti. Bunun toplutaşıma araçlarına verilenden reklamlardan daha etkili olduğunu düşünüyoruz” dedi. Yetkili, kaza geçiren sürücülerin sigorta tarafından karşılanmayan tüm masrafları ödeyeceklerini de belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı